Kariyerin icsel boyutu ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.186
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kariyerin içsel boyutu ne demek?​

Örgütte gelişmenin sübjektif boyutu olarak da ifade edilen içsel boyut; insanın kişiliğinde oluşacaktır. İnsan, meslek hayatında ve içinde bulunduğu kurumda pozisyonunu derinlemesine düşünerek, anlama ve ileriye dönük nerede ve nasıl olmak istediğini saptama isteğinde olacaktır.

Kariyer şoku nedir?​

Kariyer şoku; Kariyer şoku, özellikle iş hayatına yeni başlayan kişilerin çalışma hayatlarına başladıktan sonra umdukların/hayal ettiklerini bulamamalarından kaynaklanmaktadır.
Kariyer çapası ne demek?
Kariyer çapası, bireyin kariyer kararlarını şekillendiren ihtiyaçları, değerleri ve yetenekleri ifade eder. Schein, kariyer çapalarını bireyin kariyerine rehberlik eden, sınırlandıran, dengede tutan, birleştiren ve kendini algılamasına yardım eden davranış biçimi olarak tanımlamıştır.
Kariyer hareketliliği nelerdir?
Bireyin kariyeri ile ilgili olarak farklı örgütlerde çalışması ya da aynı örgütte farklı düzeylerde görev yapması anlamına gelmektedir. Her durumda kariyer hareketliliği için amaçlanan konu sürekli yükselmedir. Kariyer hareketliliği bireyin iş yaşamındaki tatmin arayışlarının ve başarısının göstergesidir.

Kariyer yolları nelerdir?​

Kariyer yolu, bireyin kişisel amaçlarına ulaşmak için geçtiği yollardır. Bireyler, ilgili kariyer kümelerini belirlemek için kariyer planları oluşturarak kişisel kariyer yollarını belirleyebilirler. Kariyer planları bireyin ideal kariyerini ulaşmasını sağlamak için yapılan kısa ve uzun vadeli hedefleri içermektedir.

Kişisel kariyer evreleri nelerdir?​

Kariyer Aşamaları Nelerdir?
Kariyer evrelerini nasıl sınıflandırılır?
Bu aşamada kendi içerisinde 3 bölüme ayrılmaktadır.
- 2.1 İş Arama ve Bulma. Profesyonel olarak iş aramak iş hayatınızın gidişatı açısından oldukça önem arz etmektedir.
- 2.2 İşe Başlama ve Oryantasyon. Bir önceki aşamada iş arayışındayken bu aşamada artık bir işe başlamışsındır.
- 2.3 Yerleşme ve İlerleme.
 
Geri
Üst