Kariyerin hayatimizdaki yeri ve onemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kariyerin hayatımızdaki yeri ve önemi nedir?​

İş hayatındaki çalışmalar insanların etki alanının da gelişmesini sağlar. İş, insana sonuç elde etmesi için önemli imkanlar sunar. Çalışanın kullanımına sunulan makina, ekipman, tedarik zinciri ve sosyal çevre işini iyi yapanlar için önemli bir güç kaynağıdır.
Kariyer geliştirmek neden önemlidir?
Kariyer kişinin kimliğini, toplumsal durumunu ve statüsünü oluşturmasına yardımcı olur. Meslek yaşamının sürdürülebilmesi için gerekli olan maddi gücü elde etmenin en önemli aracıdır. Bunun yanında psikolojik olarak iş doyumunun sağlanması ve kişiliğin gelişmesinde etkindir.
Kariyerin amacı nedir?
Kariyer kelimesinin kendi içinde ortak amaçları vardır. Bu amaçları şu şekilde sıralayabiliriz; Öncelikli olarak daha rahat bir yaşam standardı elde etmek için maddi kazanımlar. Başarının verdiği kişisel doyuma erişebilmek.

Kariyer yollarının çalışanlar ve örgütlere yararları nelerdir?​

Kariyer Yönetiminin Çalışanlara Faydaları
Çalışanların mesleki yaşamlarını düzenlemek için yapılan planlara ne ad verilir?
Kariyer yönetimi en basit bir anlatımla; kişilerin iş hayatlarına ilişkin planlamalar yapmalarıdır. Bu planların bir süreç olarak oluşturulması hedefe ulaşmada önemlidir. Kariyer yönetimiyle çalışanların kurum içindeki hareketlilikleri sağlanır ve böylece kişiler motive edilir.
Bireyin çalışma yaşamı boyunca gösterdiği iş ve kariyer davranışlarına ne ad verilir?
Kariyer, kişinin yaşamı boyunca edindiği işle ilgili deneyimleridir. Kariyer, bir kişinin tüm yaşamı boyunca üstlendiği işlerin tümüdür. kullanmasıdır.
3.1. Bayraktaroğlu, yeni kariyer yaklaşımlarını; sınırsız kariyer yaklaşımı, iki basamaklı kariyer yolu yaklaşımı, portföy kariyer yaklaşımı, çalışan eşlerin kariyerleri, kariyer mozayiği, global kariyer yaklaşımı ve esnek kariyer yaklaşımı olarak özetlemektedir (2008:164-165).
 

Benzer Konular

Geri
Üst