- Konu Yazar
Kariyer geliştirme araçları nelerdir?
İş yerlerinde kullanılan kariyer geliştirme araçları şöyle sıralanabilir:Kariyer unsurları nelerdir?
Kariyer Yönetimi UygulamalarıAncak bunlar, 4 ana devre halinde ele alınmaktadır.
Kariyer ve Kariyer Yönetimi kavramları nelerdir örnekler?
Kariyer yönetimi: İnsan kaynakları planları ile sistemin bütünleştirilmesi, kariyer yollarının belirlenmesi, kariyer bilgisinin artırılması için açık işlerin duyurulması, çalışanların performanslarının değerlendirilmesi, astlara kariyer danışmanlığı yapılması, iş deneyimlerinin artırılması ve eğitim programlarının …
Kariyer yaklaşımları nelerdir?
3.1. Bayraktaroğlu, yeni kariyer yaklaşımlarını; sınırsız kariyer yaklaşımı, iki basamaklı kariyer yolu yaklaşımı, portföy kariyer yaklaşımı, çalışan eşlerin kariyerleri, kariyer mozayiği, global kariyer yaklaşımı ve esnek kariyer yaklaşımı olarak özetlemektedir (2008:164-165).
Kariyer yönetim fonksiyonları nelerdir?
Birinci bölümde kariyer yönetimi tanımlanarak, insan kaynakları yönetiminin planlama, işe alma, eğitim ve geliştirme, performans yönetimi ve ücret yönetimi fonksiyonları ile ilişkilendirilmiştir.Kariyer planı nasıl hazırlanır?
Kariyer yolunuzu oluştururken şu adımları göz önünde bulundurun:- Potansiyel kariyer seçenekleri hakkında bilgi edinin.
- Büyüyen iş pazarlarını keşfedin.
- Becerilerinizle eşleşen kariyerleri belirleyin.
- Kariyer niteliklerini anlayın.
- Maaşları ve diğer faydaları değerlendirin.
- Olası kariyer yollarını karşılaştırın.