- Konu Yazar
- #1
Karışık Yaz Dolması Tanımı İçin Gereçler
4-5 tane dolmalık biber
2 tane patlıcan
4-5 tane kapya biber
3 tane orta uzunluk kuru soğan
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe nazaran pul biber
Yeteri kadar sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç
Karışık Yaz Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçaları ek edip 2-3 dakika daha kavuralım.
Doğranmış domates ve sarımsağı ek ederek biraz pişirelim ve yıkanıp suyu süzülmüş pirinçleri ince kıyılmış maydanoz ve baharatları da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Biberlerin üst kısımlarını bıçakla keserek tohumlarını çıkaralım, patlıcanı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım (ben yemeklik patlıcan kullandım dolmalık patlıcan daha yeterli olur).
Tatlı kaşığı ile biberlerin ve patlıcanların içlerini yarıdan biraz fazla olacak formda harçla dolduralım, üzerine domates modülü kapatarak uygun bir tencereye dizelim.
Sos tavası yahut küçük bir tencereye tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup bir tatlı kaşığı domates salçası ek edip 2-3 dakika kavuralım üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatalım.
Hazırladığımız salçalı karışımı dolmaların üzerine gezdirerek dökelim ek ettiğimiz salçalı su az gelirse biberlerin ve patlıcanların yarısını geçecek kadar sıcak su ek edip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pirinçler piştikten sonra servise hazırlayalım.
afiyet olsun.
4-5 tane dolmalık biber
2 tane patlıcan
4-5 tane kapya biber
3 tane orta uzunluk kuru soğan
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe nazaran pul biber
Yeteri kadar sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç
Karışık Yaz Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçaları ek edip 2-3 dakika daha kavuralım.
Doğranmış domates ve sarımsağı ek ederek biraz pişirelim ve yıkanıp suyu süzülmüş pirinçleri ince kıyılmış maydanoz ve baharatları da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Biberlerin üst kısımlarını bıçakla keserek tohumlarını çıkaralım, patlıcanı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım (ben yemeklik patlıcan kullandım dolmalık patlıcan daha yeterli olur).
Tatlı kaşığı ile biberlerin ve patlıcanların içlerini yarıdan biraz fazla olacak formda harçla dolduralım, üzerine domates modülü kapatarak uygun bir tencereye dizelim.
Sos tavası yahut küçük bir tencereye tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup bir tatlı kaşığı domates salçası ek edip 2-3 dakika kavuralım üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatalım.
Hazırladığımız salçalı karışımı dolmaların üzerine gezdirerek dökelim ek ettiğimiz salçalı su az gelirse biberlerin ve patlıcanların yarısını geçecek kadar sıcak su ek edip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pirinçler piştikten sonra servise hazırlayalım.
afiyet olsun.