- Konu Yazar
- #1
Karışık Unlu Mayalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
1 kilo böreklik un
1 bardak çavdar unu
1 bardak arpa unu
Su
Tuz
Maya
Karışık Unlu Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereç ile yumuşak bir hamur yoğurun.
Yağlanmış tepsiye yuvarlak form verin.
Üzerine yoğurtlu yağlı karışım sürüp, çörek otu yada susam ekleyip tepsiye diziyoruz.
25 dk tepside mayalanmasını bekliyoruz.
Kabarmaya başlayınca çok sıcak olmayan fırında 35 yada 40 dk pişiriyoruz.
Ağır ağır pişerse içine çeker hamur çiğ kalmaz.
Alt üst pişince tezgaha alıp üzerine bir tepsi kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz.
Hamurun içindeki çavdar ve arpa unu şeker hastalarına düzgün geldiği için bu türlü karışımlı bir hamurla ekmek yapıyorum. Siz dilerseniz yalnızca beyaz undan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun
1 kilo böreklik un
1 bardak çavdar unu
1 bardak arpa unu
Su
Tuz
Maya
Karışık Unlu Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereç ile yumuşak bir hamur yoğurun.
Yağlanmış tepsiye yuvarlak form verin.
Üzerine yoğurtlu yağlı karışım sürüp, çörek otu yada susam ekleyip tepsiye diziyoruz.
25 dk tepside mayalanmasını bekliyoruz.
Kabarmaya başlayınca çok sıcak olmayan fırında 35 yada 40 dk pişiriyoruz.
Ağır ağır pişerse içine çeker hamur çiğ kalmaz.
Alt üst pişince tezgaha alıp üzerine bir tepsi kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz.
Hamurun içindeki çavdar ve arpa unu şeker hastalarına düzgün geldiği için bu türlü karışımlı bir hamurla ekmek yapıyorum. Siz dilerseniz yalnızca beyaz undan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun