Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (opsiyonel)
Yaklaşık 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay (silme) kaşığı nane
Haşhaş
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Çekirdek

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına şeker, su ve tuzu alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
Sıvıyağ ,sirke ve margarini ekleyip yeterlice karıştıralım.
Ardından unun bir kısmını, kabartma tozunu ve mahlebi ek edip yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurdan portakal büyüklüğünde iki kesim ayıralım kalan hamur sade olacak.
Ayırdığımız hamurlardan birine salça ve nane ekleyip yoğuralım salçadan ötürü hamur yumuşayabilir bir y. Kaşığı kadar daha un ek edip yoğurun.
Ayırdığımız ikinci küçük hamura haşhaş ekleyip yoğuralım.
Tek hamurdan üç çeşit hamur elde ettik.
Resimlerde görüldüğü üzere form verip çekirdekli olanlar için evvel yumurta akına sonra çekirdeğe bulayın.
Salçalı olanları yumurta akına bulayıp üzerine kaşar rendeleyin birazını kare kesip içlerine beyaz peynir koyup kapatın.
Beyaz olanlara yumurta sarısı sürüp ,çörekotu ve susam karışımı serpin.
Simit için evvel yumurta akına sonra susama batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
Burgu olanları çok kalın yapmayın aksi taktirde içi yeterli pişmez kıyır kıyır olmaz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst