AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karışık Turşu Nasıl Kavrulur?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36

Karışık turşu nasıl kavrulur? Turşu yapmak için taze sebzeler seçilmeli ve doğranmalıdır. Karışık turşu yapmak için salatalık, havuç, lahana gibi çeşitli sebzeler kullanılabilir. Sebzelerin suyu çıkarılmak için tuzlanmalı ve beklemelidir. Ardından sebzeler iyice yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Kavrulma işlemi için tencereye sıvı yağ eklenmeli ve sebzeler eklenmelidir. Sebzelerin rengi dönene kadar kavrulmalıdır. Kavrulan sebzeler soğuması için bekletilmeli ve ardından turşu suyu eklenmelidir. Turşu suyu için sirke, tuz ve su karıştırılmalıdır. Karışım sebzelerin üzerine dökülmeli ve turşu kavanozuna yerleştirilmelidir. Kavanozlar sıkıca kapatılmalı ve serin bir yerde bekletilmelidir.
İçindekiler

Karışık Turşu Nasıl Kavrulur?​

Karışık turşu nasıl kavrulur? Karışık turşu kavurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İlk olarak, taze ve çeşitli sebzelerden oluşan karışık turşunuzu hazırlayın. Sebzeleri doğrayın ve turşu suyu için kullanacağınız sirkeyi hazırlayın.
2. Bir tavada yağınızı ısıtın ve doğradığınız sebzeleri ekleyin. Sebzeleri kavururken sürekli karıştırın ve hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
3. Sebzeler yumuşadığında, turşu suyunu ekleyin. Turşu suyunu eklerken dikkatli olun ve sıçramasına izin vermeyin.
4. Sebzeleri turşu suyuyla birlikte birkaç dakika daha pişirin. Sebzelerin turşu suyunu iyice çekmesi ve lezzetlenmesi için zaman tanıyın.
5. Kavrulmuş karışık turşunuz hazır! Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Not: Karışık turşu kavururken isteğe bağlı olarak baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, karabiber, kimyon veya pul biber gibi baharatlar ekleyerek turşunuzun lezzetini artırabilirsiniz.
Karışık turşu nasıl kavrulur? sorusunun cevabı yukarıdaki adımlarda verilmiştir. Bu adımları takip ederek lezzetli bir kavrulmuş karışık turşu elde edebilirsiniz.

Karışık Turşu Nasıl Kavrulur?​



Karışık Turşu Nasıl Kavrulur?
1. Sebzeleri doğrayın.
2. Tuzlu suda bekletin.
3. Sirkeyle karıştırın.
4. Baharatlar ekleyin.
5. Kavanoza doldurun.


Karışık Turşu Nasıl Kavrulur?
Sebzeleri doğrayın.
Tuzlu suda bekletin.
Sirkeyle karıştırın.
Baharatlar ekleyin.
Kavanoza doldurun.
 
Geri
Üst