- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Karışık salatalık turşusu nasıl yapılır?
1 baş sarımsak soyularak çok küçük olmayacak şekilde doğranarak eklenir. En son üzerine zeytinyağı, tuz ve sirkeler de eklenerek iyice karıştırılır. Kavanozlara paylaştırır ve mutlaka saldığı su kavanozlara pay edilir. Kavanozların kapakları sıkıca kapatılarak pişmeye bırakılır.Sadece salatalık turşusu nasıl yapılır?
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?- 1. adım: İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın.
- 2. adım: Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.
- 3. adım: Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.
1 lt kavanoza ne kadar tuz?
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
1 kilo kornişon salatalık turşusu nasıl yapılır?
Salatalık Turşusu 1 Kg’lık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce salatalıklarımızı yıkıyoruz. Cam kavanoza yerleştiriyoruz.
- Daha sonra geri kalan kaya tuzu, limon tuzu, şekerimizi de alıp, ağzını sıkıca kapatıp, ters çeviriyoruz, 1 gün yerinden kaldırmayınız,
- Ertesi gün güneş almayan ve serin bir yere koyun.
Cilveli Turşu nasıl yapılır?
Bidonlara eşit derecede yerleştirin. 2 su bardağı sirkeyi ilave edin geri kalanı hazır suyla ha da kaynamış soğumuş suyla tamamlayın. Her 5 kiloluğa 4 yemek kaşığı kaya tuzu bir tutam nohut 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 4-5 diş sarımsak ekleyip kapağını sıkıca kapatın. 1 ay sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun.Kasik Turşu nasıl kurulur?
Kaşık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle bütün malzemeleri güzelce yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
- Daha sonra, kavanoza eliniz ile bastırarak yerleştirin ve aralara sarımsak koyun.
- Kavanozunuz kaç litrelik ise vermiş olduğum bir litrelik ölçüyü iki yada üç katına çıkararak şeker ,sirke ve tuzunu atın.
1 kiloluk kavanoza ne kadar sirke konur?
Ben 1 kg lık kavanoz için 1 su bardağı sirke kullandım fakat daha az ekşi seviyorsanız 1 çay bardağı sirke ve 1 çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz.
Kışlık Kaşık Turşusu nasıl yapılır?
Karışık Turşu (Kaşık Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeleri minik minik doğruyoruz.
- Ardından sarımsağı ve maydanoz dereotunu da doğrayıp turşuluk malzemeleri karıştırıyoruz.
- Ardından karışımı kavanozlara dolduruyoruz.
- Başka bir yerde sirke, tuz, limon tuzu ,şekeri karıştırıp eritiyoruz.