AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karisik ot yemegi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Karışık ot yemeği nasıl yapılır?​

Küp lüp doğradığımız soğanı bol zeytinyağda kavuruyoruz. Üzerine yıkadığımız otları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Lezzeti daha da arttırması için tuzla birlikte bir tutam da toz şeker ekliyoruz. Soğuyan ot kavurmamızın üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.

Tembel avrat otu nasıl pişirilir?​

Tembel avrat otu nasıl pişirilir?
Karışık Ot Kavurması (Tembel Avrat Otu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Bolca yıkayıp süzdürdüğümüz otlarımızı soğanın içine ilave edelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.
- Üzerine çırpılmış yumurtalarımızı ekleyelim.

Sıcak ot mezesi nasıl yapılır?​

Sıcak ot mezesi nasıl yapılır?
Isıtılmış bir toprak ya da porselen kaba otu alın. Sarımsağı iyice dövüp süzme yoğurtla iyice karıştırarak otun üzerine dökün. Pul biberi az zeytinyağıyla hafif yakıp sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis edin. Sıcak ot yaparken turp otu yerine şevketi bostan gibi sert otları kullanabilirsiniz.

Ege otu kavurması nasıl yapılır?​

Öncelikle pırasanın yeşil kısımları ve soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine yine ufak ufak doğradığınız otları atıp kısık ateşte renkleri iyice geçene kadar kavurun. Otlar suyunu bırakacağı için ayrıca su eklemeye gerek yok; fakat çok kuru kalırsa 1 çay bardağı su eklenebilir.

Arap saçı otu kavurması nasıl yapılır?​

Arap saçı otu kavurması nasıl yapılır?
Zeytinyağını tavada ısıtın ve taze soğanları kavurun. Arapsaçını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin.

Sıcak ot hangi otla yapılır?​

Sıcak ot hangi otla yapılır?
Sıcak ot yaparken turp otu yerine şevketi bostan gibi sert otları kullanabilirsiniz.
Girit ezmesi nasıl yapılır?​
Kahvaltılarda ya da meze olarak tüketebilirsiniz….Girit Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ezine peynirini bir kaba alın ve bir çatal yardımıyla ezin.
- İncecik doğranmış maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, Antep fıstığını galeta ununu, cevizi, baharatları ve zeytinyağını da ekleyin.
- Çatalla güzelce karıştırın.
 
Karışık ot yemeği yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım karışık ot yemeği yapmanın püf noktaları:

1. İlk olarak küp doğranmış soğanı bol miktarda zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirin.

2. Soğanlar kavrulunca üzerine yıkanmış otları ekleyin. (Örneğin; tembel avrat otu, turp otu, ege otu gibi) Bu otları önceden bol suyla yıkamayı unutmayın.

3. Otların suyunu çekene kadar kavurun. Bu süre yaklaşık 10-15 dakika olabilir. Otların kıvamını kontrol ederek gerektiği kadar pişirin.

4. Tuz ve bir tutam toz şeker ekleyerek otlarınızın lezzetini arttırın. Dilerseniz pul biber veya karabiber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

5. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

6. Servis yaparken sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ot yemeğinize farklı bir lezzet katacaktır.

Karışık ot yemeğiniz hazır! Afiyet olsun.
 
Geri
Üst