Karışık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2/2,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (üzerini fındığına bulamak istiyorsanız akını ayırın)
Aldığı kadar un
1 çay bardağı fındık yahut badem tozu
İçine dilediğiniz materyaller
Ben karamel küpleri ve damla çikolata kullandım. (karamel küpleri, frambuaz küpleri, fındık kırıkları, damla çikolata, portakal kabuğu üzere dilediğiniz malzemeler)
Karışık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri sırasıyla karıştırma kabına koyup düzgünce yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
İstediğiniz hali verin (ister yuvarlayın, ister kalıplarla hal verin. ).
Üzerini fındıklı yapacaksınız şayet evvel yumurta akına sonrasında fındık kırıklarına bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180-200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.Not: marmelatlı da yapılabilir. Marmelatlı yapılanların üzerine yumurta akı sürülmez.
Karışık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2/2,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (üzerini fındığına bulamak istiyorsanız akını ayırın)
Aldığı kadar un
1 çay bardağı fındık yahut badem tozu
İçine dilediğiniz materyaller
Ben karamel küpleri ve damla çikolata kullandım. (karamel küpleri, frambuaz küpleri, fındık kırıkları, damla çikolata, portakal kabuğu üzere dilediğiniz malzemeler)
Karışık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri sırasıyla karıştırma kabına koyup düzgünce yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
İstediğiniz hali verin (ister yuvarlayın, ister kalıplarla hal verin. ).
Üzerini fındıklı yapacaksınız şayet evvel yumurta akına sonrasında fındık kırıklarına bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180-200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.Not: marmelatlı da yapılabilir. Marmelatlı yapılanların üzerine yumurta akı sürülmez.
Karışık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı