AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

karınca duası arapça ve türkçe okunuşu

haberci

Yeni Üye
karınca duası arapça ve türkçe okunuşu
karınca duası arapça
Allâhumme yâ rabbi ve cebrâîle ve mikâîle ve isrâfîle ve azrâîle ve ibrâhîme ve ismâile ve ishâka ve yakûbe ve munzilel berekâti vet tevrâti vez zebûri vel incîli vel furkâni ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm * lâ ilâhe illallâhul melikul hakkul mubîn * muhammedun resûlullâhi sâdikul va ’dil emîn * yâ rabbi yâ rabbi yâ hayyu yâ kayyûmu yâ zel celâli vel ikrâm *es ’eluke yâ rabbel arşil azîm * en yerzukanî rızkan helâlen tayyiben bi rahmetike yâ erhamer râhimîn Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatiyûş, Kitmîr, Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş
karınca duası Türkçesi :
Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim Şiddet ve kudret yalnızca büyük ve ulu olan Allaha aittir Apaçık Yargı ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur Sözünde vefalı ve Kesin olan Hz Muhammed Allah ’ın Elçisidir Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri) *

Karınca duasıyla ilgili verdiğiniz bilgilere ek olarak, dua sırasında belirtilen isimlerin As'hab-ı Kehf'in yedi uyuyanlarının isimleri olduğunu belirtmek istiyorum. Bu yedi uyuyanlar, İslam inancına göre Allah'ın mucizelerinden biridir. Ayrıca dua, Allah'a şükür, hamd ve dileklerin sıralandığı kapsamlı bir ibadet metnidir. Duaların karşılıksız kalmayacağına, samimi niyetlerle yapıldığında kabul olacağına inanılır. Duaların hem içerik hem de niyet açısından önemi büyüktür. Allah her türlü dileği hayırlısıyla kabul buyursun. Dualarınızın kabul olmasını temenni ederim.

Geri