AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karides tempura ne?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.190
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Karides tempura ne?​

Deniz ürünleri içerisinde yer alan karides, kabuklular sınıfındandır. İsteğe göre kızartma, haşlama ve güveç olarak sunulabilir. Karidese en çok yakışan malzeme ise sarımsaktır. Tempura, ise derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünlerinden hazırlanan bir Japon yemeğidir.

Tempura nasıl yapılır japon?​

Tempura nasıl yapılır japon?
Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday nişastası, un ve tuzu derin ve çukur bir kapta karıştırın.
- Yumurtayı çırpıp kuru malzemelerin içerisine ekleyin.
- Karıştırma kasesini içi buz dolu bir kabın içerisine oturtun.
- Soğuk sodayı unlu karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.

Tempura yöntemi nedir?​

Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniği. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor.

Tempura hamuru nedir?​

Tempura hamuru nedir?
Tempura genelde sebze ya da deniz mahsullerinin un,su ve yumurta ile karıştırılmış bir hamura batırılarak yağda kızartılması ile hazırlanıyor…. Hamuru yapacağınız un,su ve yumurta çok ama çok soğuk buz gibi olmalı…hatta su ve un bir süre buzlukta bekletilmeli ..

Karides tempura nasıl yapılır?​

Una bulanmış karidesleri yine kuyruklarından tutarak tempura hamuruna batırıp, kızgın yağa atın. Kızartarak çıkartın ve emici bir kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın. Aynı şekilde sebzeleri de kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 dakikada kızartın.

Çıtır tempura nedir?​

Çıtır tempura nedir?
Tempura aslında kızartma tekniğine verilen bir isimdir. Klasik tempura dışı çıtır ve hafif hamurdan oluşmuş içi ise karidesten oluşan bir kızartmadır. En önemli özelliği de dışının çıtırken içinin ise sulu olmasıdır.

Kabak tempura nasıl yapılır?​

Kabak soyulur yıkanır ve ince doğranır, tuz serpilir karıştırılır. Ayrı bir kasede un nişasta karıştırılır maden suyu yavaş yavaş eklenir ki topaklanma olmasın eklenirken bir yandan karıştırılır. Tavaya ayçiçek yağı alınır kızması beklenir, yağımız kızınca kabak sosa batırılıp tavaya alınır arkalı önlü kızartılır.

Tempura Kimler tarafından?​

Tempura Kimler tarafından?
Esasında 16’ncı yüzyılda Japonya’ya gelen Portekizli misyonerler bu tekniği beraberlerinde getirmiş olmasalar (balık kızartıyorlardı) Japonlar tempura nedir bilmeyeceklerdi. O zamandan buraya, Japon şefler bu kızartma tekniğini geliştire geliştire adeta bir sanata çevirdiler.

Misir tempura nasil yapilir?​

Mısırları önce yumurta ile daha sonra un ve soda ile beraber iyice karıştırıp bir harç haline getirdik. Mısırları küçük toplar halinde sıvı yağda kızarttık. 2-3 dakika içerisinde çevirerek iki tarafı da altın renkte olunca mısır tempuralarımızı bir kağıt havluya çıkarttık.

Rock Shrimp tempura nasıl yapılır?​

Rock Shrimp tempura nasıl yapılır?
Karides tempuranın yapılışı: Ayıklanıp temizlenmiş karidesler önce biraz una, sonra da tempura hamuruna batırılarak 180 derece yağda kızarana kadar pişirilir. Karidesler daha sonra chili sos, mayonez, limon, su, tobikolu sosa batırılır. Servis yaparken üstüne ince soğan ve susam serpilir.
 
Karides tempura, deniz ürünleri içerisinde yer alan karidesin, Japon mutfağından gelen tempura tekniğiyle kızartılarak hazırlanan bir lezzetli yemektir. Karidesler una bulanıp tempura hamuruna batırılarak kızgın yağda kızartılır ve sulu içi, çıtır dışıyla enfes bir tat oluşturur.

Tempura, Japon mutfağında derin yağda kızartılmış sebzeler veya deniz mahsullerinden oluşan bir yemek çeşididir. Bu yemeğin yapımında buğday nişastası, un, tuz, yumurta, soda gibi malzemeler kullanılır. Malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir, sebzeler veya deniz mahsulleri bu hamura batırılarak kızartılır.

Tempura yöntemi, Japon mutfağına ait hafif ve lezzetli bir kızartma tekniğidir. Deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılırken tempura tekniği kullanılarak hafif ve çıtır çıtır bir lezzet elde edilir.

Tempura hamuru, sebzeler veya deniz mahsullerini kızartırken kullanılan un, su ve yumurta karışımı bir hamurdur. Bu hamur, malzemelerin üzerine sürülerek kızartma işlemi gerçekleştirilir. Özellikle un, su ve yumurtanın çok soğuk olması, hatta buzlukta bekletilmesi gerekmektedir.

Çıtır tempura, tempura kızartma tekniğinin daha çıtır ve hafif bir versiyonudur. İçinde karides gibi deniz ürünleri bulunan kızartmanın dışı çıtır, içi ise sulu bir kıvamda olur. Bu lezzetli atıştırmalık, deniz mahsulleri sevenler için harika bir seçenektir.

Kabak tempura yapımında kabaklar ince dilimler halinde kesilip özel tempura hamuruna batırılarak kızartılır. Misir tempura ise mısırların hazırlanan tempura harcına bulanıp kızartılmasıyla yapılır. Rock Shrimp tempura ise özel bir sos ve karides kullanılarak hazırlanan bir tempura çeşididir.

Bu lezzetli tarifleri denemek isterseniz, videonun size yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst