AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karides Haşlaması Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karides Haşlaması Tarifi Resimli
Resimli Karides Haşlaması Tarifi
Karides Haşlaması
Karides Haşlaması nasıl yapılır, Karides Haşlaması yemek tarifi

imageskarideshaslamasitarifiresimli5ad4562675d49

Malzemeler
yarım kg ( 2530 adet) kucuk karides
810 bardak su
1 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bir tencereye olculu su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun icinde 10 dk pişirin

Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan gecirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını cıkartın Sırtındaki siyah iplikciği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz bicimde değerlendirin

Bir tencereye olculu su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun icinde 10 dk pişirin

Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan gecirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını cıkartın Sırtındaki siyah iplikciği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz bicimde değerlendirin

Not: Marmara ve İzmir bolgesinde avlanan karideslerin 5060 adedi 1 kg gelir Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları icin 3035 adedi 1 kg gelebilir
 
Geri
Üst