- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kargoda çikolata erimemesi için ne yapmalı?
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.Çikolata yolda erir mi?
Çikolatalar yapısı gereği çok çabuk eridiğinden ani ısı değişimlerini pek sevmezler. Ortamın sıcaklığı 20 derecenin üstünde ise çikolatalar fiziki yapısını korumayıp eriyecektir. Genel olarak oda sıcaklığında saklanması gereken çikolataların kalitesi de bu kapsamda önemlidir.Çikolata kaç ay saklanır?
Çikolata kaç ay saklanır?Genelde çikolataların raf ömrü 1 yıl olup, 3-4 ay içinde taze taze afiyetle tüketebilirsiniz
![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Yazın çikolata nasıl saklanır?
SAKLAMA KOŞULLARI Çikolatanın saklanmasında 4 koşula dikkat edilmelidir. Uygun hava sıcaklığında saklanmalıdır. İdeal sıcaklık 18-22°C civarlarında olmalıdır. Düşük nemli ve kuru ortamlarda saklanmalıdır.Çikolata insanı zehirler mi?
Evet çikolata içerisindeki teobirâmin etken maddesi sebebiyle zehirlenmeler yaşanmıştır. Aynı şekilde çikolata içerisindeki kafein hayvanlarda ne kadar tedavi amaçlı kullanılsada yüksek dozlar da öldürücü etkiye sahiptir.Çikolata ne kadar sürede bayatlar?
Çikolata ne kadar sürede bayatlar?Bitter, sütlü ve beyaz çikolataların hepsi 45-60°C sıcaklıkta maksimum 1 ay şeklinde depolanmalıdır. Katı çikolataların depolandığı alan ise 12 ve 20°C sıcaklıkları arasında olmalıdır. Buna bağlı olarak bitter çikolata 24 ay, sütlü çikolata ve beyaz çikolata ise 18 ay saklanmaktadır.