Kargo hasarli gelirse ne yapmak lazim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kargo hasarlı gelirse ne yapmak lazım?​

Hasarlı kargolar için kargo görevlileri zabıt tutmakla yükümlüdür. Kargo görevlisinin belge, zabıt veya tutanak düzenlemediği durumlarda ürünü teslim almadan görevliye iade edebilir veya kargo şubesinde kontrolunu sağlayarak teslim alabilirsiniz.
Kargo şirketi ürünü kırarsa ne olur?
Bu durumda kargo firması haksız oluyor. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Uzaktan alışverişte ürün farklı ya da kırık çıkarsa tüketici satış yapılan firmada muhatabını bulamazsa, ücreti kargo şirketinden tahsil edilebilir” dedi.

Kargodaki hasardan kim sorumlu?​

Buna göre, kargo şirketi göndericinin teslim ettiği eşyadaki hasardan sorumludur. Öte yandan Karayolları Taşıma Kanunu. 8.maddesinde; ”Gönderen, eşyanın varış noktası, cinsi, miktarı ve nitelikleri ile diğer önemli bilgileri tam ve doğru olarak taşımacıya bildirmek zorundadır.
Kargodan bozuk ya da kırık çıkan ürünler için ne yapılabilir?
Yanında paketinizi açtığınız kargo görevlisine hasarlı ürün tutanağı hazırlatmanız gerekmektedir. Bu tutanak ile birlikte ürünü / ürünleri faturaları ile birlikte sorununuzu anlatan not ve kargo görevlisine hazırlattığınız tutanak ile birlikte, bize ödemeli olarak kargo ile göndermenizi rica ederiz.
internetten yapılan alışverişlerde alıcını adresine ulaşan kargoyu teslim tutanağına imza atılmadan ürünün kargo görevlisi ile birlikte açılarak ürünün hasarlı olması halinde kargo görevlisince düzenlenmesi gerektiği rivayet olunan şeydir.
Tüketici haklarına kargo şikayet edilir mi?
TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE NASIL BAŞVURUDA BULUNABİLİRİM? Kargo şirketlerinin geç teslim ettiği ve bu nedenle ayıplı mal kapsamında değerlendirilebilecek kargonuzun teslim tarihinden itibaren 30 gün içinde Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza ile imzalanması suretiyle yapılır.

Tüketiciye bedel iadesi hangi şartlarda yapılmaktadır?​

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren, satıcı 10 gün içerisinde aldığı toplam bedeli tüketiciye iade etmek durumundadır.
Kargo işletmecisi nedir?
Kargo işletmeciliği ise tek parçada en fazla yüz (100) kilogramı geçmeyen küçük boyutlu koli, sandık, paket gibi parça eşyayı gönderilene ulaştırmak amacıyla kendi gözetimi ve denetimi altında yükleme, boşaltma, depolama, istifleme, aktarma ve gönderilene teslim gibi hizmetleri yerine getiren, taşımayı yapan veya …

Kargo şirketi aramak zorunda mı?​

Kargo firmaları telefonla bildirim yapmak zorunda değiller Kargo firmalarının, alıcıya önceden ulaşarak, siparişin ne zaman teslim edileceğine dair bilgi verme zorunluluğu yok.
Kargolar nasıl kontrol edilir?
EMNİYETLE ANLIK PAYLAŞILACAK Kargo şirketleri, bu sayede taşınması yasak madde göndermek isteyenleri engelleyeceği gibi, olası bir şüpheli durumu da anında Emniyet birimleri ile paylaşacak. Şüpheli tavırları olanlar veya kimlik ibraz etmekten kaçınan kişilerin görüntüleri Emniyet ve istihbarat birimlerine verilecek.
Tazmin talebi ne demek?
Sigorta şirketlerinin düzenledikleri poliçelerden dolayı yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülükleri ifade eden tazminat talebi, sigortalının poliçeden doğan haklarını temsil eder. Her bir sigorta poliçesi, sigorta ettiren ve sigorta şirketi arasındaki ikili anlaşmayı içerir.

Telefon kargoda kırılır mı?​

Kargo şirketleri de sigorta yapıyordur. Taşıma durumunda zarar gelirse karşılanması için ama depolanırken vb. durumlarını kapsamıyor olabilir. Bu durumda da kargo şirketi kabul etmiyordur.
MNG tazmin talebi nedir?
Taşıma esnasında hasara uğrayan, kaybolan kargolarla ilgili şirketimizce tazmin işlemi yapılmaktadır. Tazmin talep formunu doldurup, gerekli evrakları ekleyerek kolayca talepte bulunabilirsiniz. Formunuz ve evraklarınız bize ulaştığı an itibariyle incelemeleri başlatılır.

Tanzim ne anlama gelmektedir?​

Tanzim; Arapça kökenli bir kelimedir ve derleme, düzenleme, yoluna koyma anlamlarına gelir. Gündelik hayatta, hukukta ve emlak literatüründe oldukça yaygın şekilde kullanılır. Önlemleri, planlamaları ya da toplu olarak yapılan düzenlemeleri ifade eder.
 
Geri
Üst