AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kargın İlköğretim Okulu Bilgileri Ahmetli Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Kargın İlköğretim Okulu Hakkında - Kargın İlköğretim Okulu Tanıtım - Kargın İlköğretim Okulu Resimleri - Kargın İlköğretim Okulu İletişim

Kargın İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Örgün öğretim ilk defa 1935-1936 yılında başlamıştır. 1978 yılında yeni okul binası yapılınca eski bina lojman olarak kullanılmaya başlanmıştır.

2006 yılında lojman olarak kullanılan eski bina küçük onarımı yapılarak anasınıfı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

2010-2011 eğitim öğretim yılında anasınıfı olarak kullanılan eski bina tamamen tadilat yapılarak iki derslikli müstakil anasınıfı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1978 de kullanılmaya başlanan eski bina da yeni okul yapımından sonra tadilatı yapılarak yemekhane ve derslik olarak kullanılmaya başlanmıştır.Köylünün okul ile kendi çocuklarının eğitimi ilgileri zayıftır. Topraklarının geniş olması pamukçuluğun , üzümün, biberin son yıllarda iyi gelir getirmesi okumaya ve çocukların okumaya, dolayısıyla okula olan ilgilerinin az olmasının en büyük sebebidir. Eski mezunlardan; 1 avukat, 1 pilot albay çıkmıştır.

1970’li yıllarda 3 tane öğretmen, 4 lise mezunu bulunmaktadır. 1985 yılından sonra okulumuzdan mezun olan 5 kişi yüksek öğrenime devam etmektedir. Halen lise dengi okullara devam eden öğrencilerde vardır. Son yıllarda okula ilgi nispeten artma eğilimindedir. Bazı aileler okulla, çocuklarıyla ve öğretmenlerle ilgilidirler.

Fiziki Durum

Okulu oluşturan bloklar betonarme olup Eski bina tek katlı olarak restore edilmiş olup , İki katlı yeni bina inşa edilmiş ve eski okul lojmanı da anasınıflarına dönüştürülmüştür.Okulu çevreleyen bahçe duvarı inşaatı tamamlanmış olup bahçe alanı da düzenlenmiştir.

13 Derslik,1 Fen Labaratuvarı,2 Anasınıfı, oyun sahaları bulunan Kargın İlköğretim Okulu yeni binası 2010 Yılında hizmete açılmıştır.

2010-2011 Öğretim yılı itibariyle Okulumuzda 16 öğretmen görev yapmakta olup, İlçemiz Canbazlı ve Mandallı,Kestelli ve Derici Köylerinden taşınan öğrenciler de dahil olmak üzere 260 öğrenci eğitime devam etmektedir.

Kargın İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Ahmetli
Okulun Telefonu: 263 7728078
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Kargın Köyü
Okulun Web Adresi: http://karginio.meb.k12.tr

Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kargın İlköğretim Okulu Resimleri :