AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karekod ilac takip sistemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Karekod ilaç takip sistemi nedir?​

İlaç Takip Sistemi, karekod teknolojisinden faydalanarak ilaçların tedarik ve dağıtım süreçlerindeki geçmiş ve güncel durum bilgilerinin belirlenmesi esasına dayanmaktadır. Ürün hareketleri, paydaşların eş zamanlı bildirimleri ile izlenmektedir.

İlaç barkod kaç haneli olur?​

İlaç karekodunda bulunan bilgiler aşağıda belirtillmiştir. Barkod Numarası – GTIN (Global TradeItemNumber – Küresel Ticari Ürün Numarası): Ürünleri dünya genelinde tekilleyen en fazla 14 rakamdan oluşan numaradır. Küresel Ticari Ürün Numarası GS1 tarafından verilmektedir.
İlaç takip sistemi (İTS) gereği ilaç ambalajlarında halen kullanılmakta olan barkodların yanı sıra, yine üretici firma tarafından ürün kodu, seri numarası, her seri için yeniden başlayan sıra numarası, üretim tarihi ve son kullanma tarihi bilgilerini içeren bir Karekod basılacaktır.
İlaç atık yönetim sistemi nedir?
İlaç Atık Yönetim Sistemi İLAYS: Miadı geçen, kullanılmayan, soğuk zinciri bozulmuş, uygun şartlarda saklanmamış vb. tüm ilaçların bertaraf işlemlerini bir program dahilinde yapmak üzere tasarlanmıştır.
İlaç barkodu nedir?
Barkod Numarası (GTIN-Global Trade Item Number): Ürünleri dünya genelinde tekil olarak tanımlayan en fazla 14 basamaktan oluşan numaradır. Ticari ürünün perakende satış noktasında kullanıldığı durumlarda ürün üzerinde EAN-13 barkod alfabesi ile 13 basamaklı olarak yer alır.

Atık ilaçlar ne oluyor?​

Atık ilaçların bilinçsizce atılması, lavabolara dökülmesi çevre ve insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Tuvaletlere dökülen ilaçlar da şehir kanalizasyon sistemine ve dolayısıyla arıtma tesislerinden tekrar suya, havaya ve toprağa geçerek evlerimize ulaşmaktadır.

Atık ilaç nedir?​

Atık İlaç Nedir? Evlerimizde, hastanelerde, eczanelerde miadı dolmuş, evlerimizde kullanmadığımız yada bir kısmı kullanılmış, kalanı kullanılmamış ve kullanılmayacak olan ilaçlardır.
SAHTE İLAÇ NASIL ANLAŞILIR?
- Daha ucuz.
- Kutu üzerinde ve etiketinde silinti, kazıntı
- Son kullanım tarihinde oynama.
- Dış ambalaj üzerindeki bilgilerin şekli ve içeriği.
- Ambalajların kağıt dokusu, boyutu ve kalınlığı, Kağıdın parlaklığı veya cilası
- Yazı fontları ve boyutu.
 
Geri
Üst