AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kardiyolojik hastaliklar nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Kardiyolojik hastalıklar nelerdir?​

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına “Kardiyoloji” adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise “Kardiyolog” denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.

Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?​

Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?
Hangi doktor anjiyo işlemini yapar? İşlemi kardiyologlar gerçekleştirir.

Kalp Damar Cerrahisi neye bakıyor?​

Kalp Damar Cerrahisi neye bakıyor?
Kalp ve damar cerrahisi, kalp ile ilgili erken tanı ve müdahale gerektirebilecek bütün şikayetleri kapsamaktadır. Bu nedenle birimin uzmanlık alanına giren hastalıklar da kalbin kendisi, kalbi besleyen koroner damarlar, kalp kapakçıkları ve birlikte çalıştığı dolaşım sistemine (atardamarla, toplardamarlar) yöneliktir.

Kalp damar cerrahisi muayenesi nasıl yapılır?​

Alt ekstremite damar muayenesi Hastanın sağ tarafında durulur. Hastanın bacakları tamamen çıplak olmalıdır. Dış genital organlar bir örtü ile örtülmelidir. İnspeksiyon; her iki kasık ve kalça bölgesinden başlayıp ayaklara doğru dikkatlice yapılmalıdır.

Kalp anjiyosu tehlikeli mi?​

Kalp anjiyosu tehlikeli mi?
Anjiyo işleminin riski çok yüksek midir? Her ne kadar koroner anjiyografide komplikasyon riski % 1’in altında olsa bazı riskler de bulunmaktadır. Bunlar; kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, verilen boya maddesine bağlı alerjik reaksiyon,böbrek hasarı, kanama, enfeksiyon, X-ray ışınına bağlı radyasyon.

Kalp ve damar hastalıkları nelerdir?​

Kalp ve damar hastalıkları nelerdir?
Kalp Hastalıkları Nelerdir?
- Doğuştan gelen kalp hastalığı,
- Koroner arter hastalığı,
- Kalp ritminin bozukluğu ile ortaya çıkan kalp hastalıkları,
- Dilate kardiyomiyopati (Kalp karıncıklarının genişlemesi),
- Miyokard enfarktüsü (Kalbin kas tabakasının oksijensiz kalması olarak tanımlanabilir),
- Kalp yetmezliği.

Kardiyolojik hastalıklar genel olarak kalp ve damarlarla ilgili rahatsızlıkları kapsar. Kardiyoloji alanı, kalp hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi çeşitli kalp ve damar hastalıklarını tedavi ederler.

Anjiyo işlemi genellikle kardiyologlar tarafından gerçekleştirilir. Anjiyo, kalp ve damarlarla ilgili hastalıkların teşhisinde kullanılan bir prosedürdür. Bu nedenle anjiyo işlemi için bir kardiyologa başvurulmalıdır.

Kalp damar cerrahisi, kalp ve damarlarla ilgili cerrahi müdahaleler ve tedavilerle ilgilenen bir branştır. Kalp damar cerrahisi, kalbin kendisi, kalp kapakçıkları, koroner damarlar ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları tedavi etmektedir. Erken teşhis ve tedavi gerektiren çeşitli kalp ve damar hastalıklarında kalp damar cerrahisi uzmanları devreye girmektedir.

Kalp anjiyosu (koroner anjiyografi), koroner damarlarda tıkanıklıkların belirlenmesinde kullanılan bir tanı yöntemidir. Her tıbbi prosedürde olduğu gibi, kalp anjiyosunun da belirli riskleri bulunmaktadır. Bu riskler arasında kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, alerjik reaksiyonlar, böbrek hasarı, kanama ve radyasyon gibi etkiler yer almaktadır. Ancak, uzman hekimler tarafından yapıldığında genellikle güvenli bir prosedürdür.

Kalp ve damar hastalıkları geniş bir yelpazede olabilir. Bazı yaygın kalp hastalıkları arasında doğuştan gelen kalp hastalıkları, koroner arter hastalığı, kalp ritim bozuklukları, dilate kardiyomiyopati, miyokard enfarktüsü ve kalp yetmezliği yer almaktadır. Bu hastalıkların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi için düzenli kontroller ve kardiyologunuzun önerilerine uymanız önemlidir.

Geri