AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kardiyak aritmiler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kardiyak aritmiler nelerdir?​

Aritmiler veya ritm bozuklukları kalp atımlarının düzensiz hale gelmesidir. Ritm bozukluğu sırasında kalp çok hızlı atabilir (taşikardi), çok yavaş atabilir (bradikardi) veya düzensiz atabilir. Çoğu aritmi zararsız olmakla birlikte bazıları hayatı tehdit edecek düzeyde ciddi olabilir.

Taşikardim var ne yapmalıyım?​

Taşikardi tedavisi nasıl yapılır?
- Vagal manevra. Vagal sinir, kalp atış hızını düzenler.
- Antiaritmik İlaçlar. Antiaritmik ilaçlar ağız yoluyla veya enjeksiyonla uygulanabilir.
- Kardiyoversiyon. Bu prosedürde, kaşıklar veya göğüse yapıştırılan bantlar yoluyla kalbe elektriksel şok uygulanır.
- Defibrilasyon.
Nabız 102 olursa ne olur?
Normalde nabız sayısı dakikada 60-100 arasındadır. 100’ün üzerine çıktığında taşikardi durumu tarifliyoruz. Ancak 100-120 seviyeleri çoğunlukla önemsiz değerlerlerdir ve bu değerler çoğunlukla kansızlık, guatr ve anksiyete-heyecan kaynaklıdır.
Ritim bozukluğu ilaçları nelerdir?
Ritim bozukluğunda kullanılan ilaçlar (antiaritmik ilaçlar)

Kalpte ritim bozukluğu nelere yol açar?​

Kalp ritim bozukluğu nelere yol açar? En sık görülen şikayetler hayat kalitesini bozan ve hastada yoğun endişeye yol açan çarpıntı ve bayılmadır. Bazen bu yakınmalar ani ölümler veya kalp yetmezliği ile sonuçlanabilir. Bazı özel ritim bozukluklarında (atriyal fibrilasyon gibi) beyne pıhtı atması sonucu felç olabilir.

Peki, normal kalp atış hızları nelerdir?​

İdeal veya normal kalp atış hızlarını etkileyen yaş, cinsiyet, fitnes gibi bir takım unsurlar bulunmaktadır. Kalp atışlarının normal değerlerinin üzerinde olması bazen ciddi bir rahatsızlığın habercisidir. İnsanların sağlık durumlarının genel değerlendirmesi yapılırken en önemli kaynaklardan biri de kalp atım hızları olmaktadır.
Kalp atım hızları nelerdir?
Kalp atım hızlarının normal değerlerde olup olmadığını kontrol etmek için herhangi bir cihaza gerek bulunmamaktadır. Gerekli olan ölçümün yapılabilmesi için sadece iki veya üç parmak yeterli olmaktadır. Dinlenme sırasında genel olarak ortalama değerler yetmiş civarında bulunmaktadır.
İdeal kalp atımları nelerdir?
İdeal kalp atımları; maksimum kalp atımlarının yaklaşık olarak yüzde atmış veya ellisi kadar olmaktadır. Normal ve sağlıklı bir insanda maksimum atımlar yüz doksan civarındaysa ideal atımlar çeşitli sağlık unsurları göz önüne alınarak doksan civarında olmaktadır.
Ortaya çıkan sayı yaşa göre ideal olan kalp atımlarıyla karşılaştırılıp gereken değerlendirmeler yapılabilir. Yetişkin bir insanda ideal olan kalp atımları atmış ile doksan arasında değişmektedir. Bu durum sporcularda daha da aşağılara çekilmektedir.

Geri