AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kardes ne zaman mirasci olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.263
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kardeş ne zaman mirasçı olur?​

Anne- babadan biri vefat etmişse onun payı alt soya, yani kardeşe; eğer kardeş de ölmüşse onun yerini varsa kardeşin alt soyu olan yeğenler alır. Örneğin; Ali vefat etmiş ve geride mirasçı olarak sadece annesi, iki kız kardeşi ve Ali’den önce ölmüş olan erkek kardeşinin kızı kalmıştır.

Dededen evlatlık toruna miras kalır mı?​

Dededen evlatlık toruna miras kalır mı?
Evlatlığın yasal olarak miras hakkının en temel özelliklerinden biri, bunun tek taraflı bir mirasçılık olmasıdır. Bu da demektir ki; evlatlık evlat edinen kişinin yasal mirasçısı olduğu halde, evlat edinen kişi evlatlığın yasal mirasçısı değildir.

2 derece mirasçılar kimlerdir?​

2.derece mirasçılar, miras bırakanın mirasçıları ana ve babasıdır. Ana ve baba eşit olarak mirasçıdırlar. Miras bırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi alt soyları alır.

Mirasda anlaşmazlık olursa ne olur?​

Mirasda anlaşmazlık olursa ne olur?
Kardeşler arası miras paylaşımı anlaşmazlığı ortaya çıkması halinde farklı durumlar söz konusudur. Bunlardan birisi ölen kişiden kalmış olan mülklerin tümünün mahkeme kararıyla satışa çıkarılmasıdır. Bunun tamamlanmasının ardından elde edilen satış geliri, mirasçılar arasında paylaştırılır.

Kardeş mirasçı olur mu?​

Yasal mirasçılar sırası ile; Ölenin çocukları ve torunlarıdır. Ölenin ana ve babası ve bunların çocuklarıdır.(ana,baba,kardeşler,yeğenler..) Ölenin büyükana ve büyükbabası ve bunların çocuklarıdır.
Miras bırakanın anne ve babasının her ikisi de sağ ise, anne ve baba ikinci zümrenin başı olduklarından dolayı miras bırakanın kardeşlerine miras kalmayacaktır. Ancak anne veya baba ya da her ikisinin birden miras bırakandan önce vefat etmiş olması halinde miras bırakanın kardeşleri eşit paylarla mirasçı olacaklardır.

Abla olmak ne demek?​

Abla olmak ne demek?
anne yarısı olmak,hep kardeşi kollamak, kardeşi üzeni dövmek istemek,yediğinden kardeşe ayırmak,cebindeki son parayı ona vermek,bir yere gidince en çok onu özlemek ,kavga edince gırtlağına sarılmak,kıskanmak, kıskanılmak,paylaşmayı öğrenmek.

Kız kardeş mirasçı olur mu?​

Ancak kardeşler birden fazla ise bu halde terekenin 1/3 ünü kendi aralarında eşit olarak paylaşırlar Ana-Baba veya baba bir kız kardeş: Eğer ölen kardeşin alt soyu bulunmuyor ve sadece bir kız kardeşi bulunuyor ise o zaman terekenin yarısı kız kardeşinin olacaktır.

Ne zaman ablalar günü ne zaman?​

Ne zaman ablalar günü ne zaman?
24 Haziran Dünya Ablalar Günü – Foto Haber.

Anne bir üvey kardeşten miras kalır mı?​

Bu konuda ise miras hukukunda hüküm kesin olmaktadır. Nitekim aynı anne ve babaya ait olmayan ya da herhangi birisi ortak olmayan üvey kardeşe bir diğer üvey kardeşten miras düşmez.

Çocuğu olmayan üvey kardeşin mirası kime kalır?​

Çocuğu olmayan üvey kardeşin mirası kime kalır?
Kişinin hiçbir akrabası hayatta değilse, miras direkt olarak devlet hazinesine aktarılır. Bunun sonucunda, hayatta hiçbir hısım, akrabası olmayan bekar kardeşin mirasının kalacağı yer devlet hazinesidir.

Evlendikten sonra aile mi eş mi?​

Evlendikten sonra birincil aileniz, eşiniz ve çocuklarınızdır. Evlenen değişir. Evlendiği halde bekârlığını sürdürmeye çalışan, evliliği hazmedememiştir.

Kardeşlerin miras hakkı var mı?​

Kardeşlerin miras hakkı var mı?
 
Evet, kardeşlerin miras hakkı bulunmaktadır. Türk Medeni Kanunu'na göre ölen kişinin kardeşleri mirasçı sırasında yer almaktadır. Miras bırakanın anne ve babası ya da çocuğu olmadığında kardeşler mirasçı olabilirler. Ancak kendi aralarında miras paylaşımı yapılırken belirli kurallar ve durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Örneğin, miras bırakanın anne ve babasının her ikisi de hayattaysa, kardeşler miras alamazlar. Ancak anne veya baba ya da her ikisinin ölmüş olması halinde kardeşler mirasçı olabilirler. Kardeşler arasında miras paylaşımı anlaşmazlığı yaşanması durumunda ise mahkeme kararı ile mirasçılık paylaşımı belirlenebilir.

Bu nedenle, kardeşlerin miras hakkı olduğunu ancak belirli durum ve kurallara göre miras alma haklarının belirlendiğini söyleyebiliriz. Miras hukuku konularında detaylı bilgi almak ve mevcut durumu değerlendirmek için bir avukattan destek almak faydalı olabilir.
 
Geri
Üst