AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kardelen Latince ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kardelen Latince ne demek?​

Galanthus veya kardelen, bir çenekli çiçekli bitki familyalarından nergisgiller (Amaryllidaceae) içinde sınıflanan 20’ye yakın çok yıllık, soğanlı ve otsu bitki türlerinin ortak adı.

Kardelen neyin simgesi?​

Kardelen neyin simgesi?
Kardelen yılın ilk açan çiçeği olarak tanınır, aşkın, vefanın ve baharın sembolleri arasında gösterilir.

Türkiye’de kardelen çiçeği var mı?​

Türkiye’nin pek çok yerinde toplanması yasak olmasına rağmen Artvin’de belli kotalarda toplanmasına izin verilen kardelen çiçeği, bu kotaların üzerinde toplanınca nesli tükenme tehlikesi yaşıyor.

Berfin çiçeği Ne Demek?​

Berfin çiçeği Ne Demek?
Türkçe adı Kardelen’dir. Bütün dünyada güneşe aşık tek bir canlı vardır, o da Berfindir. Güneşe aşıktır ama güneşi hiç görmemiştir. Çünkü bilirki güneşi gördüğü an canından olacaktır.

Kardelen okulları kime ait?​

Kardelen Okulları Kurucusu Selim AYDIN, Okulun faaliyetleri hakkında Kaymakamımız ÇAKIROĞLU’na bilgi sunumu da yaptı.

Kardelen çiçeğinin diğer adı nedir?​

Kardelen çiçeğinin diğer adı nedir?
Geçmişte süt çiçeği olarak adlandırılan kardelen çiçeği, aceleci tavrı ile bilinmektedir.

Kardelen çiçeği özelliği nedir?​

Oldukça narin görünümünün yanı sıra beyaz ve boynu bükük çiçekleri sayesinde kış aylarının vazgeçilmez çiçeği şeklinde isimlendirilmektedir. Kardelen çiçeği, kışın karlı günlerinde açmasından ötürü, özel bir çiçektir. Karın yağmasını bekleyen bu çiçek, karın kokusunu alır almaz toprağın altından çıkar.

Kardelen çiçeği güneşi görünce olur mü?​

Kardelen çiçeği güneşi görünce olur mü?
RİVAYET ŞÖYLE; “Kardelen çiçeği, etrafındakilerin dostlarının anlatımıyla güneşe aşık olur.Aslında hayatında güneşi hiç görmemiştir. Çünkü bilir ki güneşi gördüğü an canından olacaktır.

Kardelen çiçeği ülkemizde nesli tükendi mi?​

Kardelen çiçeği türkiyede nerede bulunur?​

Kardelen çiçeği türkiyede nerede bulunur?
Kardelen çiçeği ülkemizde güneydoğu anadolu ve kuzey bölgemizde rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Galanthus elwesii adlı kardelen türü 1874 yılında İzmir’de dağlık bölgelerde bulunmuştur.

Berfin isminin hikayesi nedir?​

Berfin ismi, Farsça dili kökeninden gelen bir isim olarak karşımıza çıkar. Erkek ve kız çocukları için kullanılabilen bir isim olsa da bu isim genelde kız çocukları için tercih edilmektedir. Berfin isminin anlamı ise “Baharın müjdecisi olan bir çiçek, kardelen” olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kardelen ve Çiğdem aynı mı?​

Kardelen ve Çiğdem aynı mı?
Süsengiller (Irıdaceae) Familyasına ait olan Çiğdem Çiçeği (Crocus), aynı zamanda safran bitkisinin de kuzeni sayılmaktadır. Kardelen Çiçeği ise, Nergisgiller( Amaryllidaceae) Familyası’nın “Galanthus” cinsi bitki türlerinden olup, Ülkemizde yetişmeyen bir çiçektir.
 
Kardelen kelimesi, Latince "Galanthus" olarak da bilinen bir çiçeğin adıdır. Kardelen veya Galanthus, nergisgiller (Amaryllidaceae) familyasına ait, soğanlı ve otsu bitki türlerini tanımlayan genel bir terimdir. Kardelen çiçeği genellikle ilkbaharın habercisi olarak bilinir ve aşk, vefa ve baharın sembolü olarak kabul edilir.

Türkiye'de kardelen çiçeği bulunmaktadır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğal olarak yetişen kardelen çiçeği, özellikle Artvin gibi bölgelerde koruma altında tutulmaktadır. Ancak bazı bölgelerde aşırı toplama nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bilinmektedir.

Kardelen çiçeğine "Berfin" çiçeği de denilmektedir. Berfin ismi genellikle Farsça kökenli olup "Baharın müjdecisi olan bir çiçek, kardelen" anlamına gelmektedir. Rivayete göre, berfin çiçeği, güneşi gördüğü an canından olacağını bildiği için asla güneşi görmemektedir.

Kardelen çiçeğinin özellikleri arasında narin görünümü, beyaz ve eğik başlı çiçekleri ile kış aylarının vazgeçilmez çiçeği olarak bilinir. Kardelen çiçeği, kışın karlı günlerinde açar ve karın kokusunu aldığında topraktan çıkar.

Çiğdem çiçeği (Crocus) ve kardelen çiçeği (Galanthus), farklı familyalara ait olan ve farklı bitki türlerini temsil eden çiçeklerdir. Çiğdem çiçeği süsengiller familyasına aitken, kardelen çiçeği nergisgiller familyasından gelmektedir. Çiğdem çiçeği ülkemizde yetişirken, kardelen çiçeği Türkiye'de doğal olarak bulunan çiçekler arasında yer almaz.
 
Geri
Üst