AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karbur takim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Karbür takım nedir?​

Sinterlenerek sertleştirilen karbürler, karbür ucu olarak çeşitli malzemelerin işlenmesini sağlar. Elde edilen ürünlerin başarısı ile imalat tezgahlarında kesme takımı olarak karbür freze kullanımı yaygınlaşıyor.

Kesici takım malzemeleri kaç gruba ayrılır?​

Kesici takım malzemeleri; iç yapıları, ömürleri, imalat şekilleri, mekanik ve fiziksel özelliklerine göre aşağıdaki gibi sıralanabilirler: – Karbon çelikleri ve takım çelikleri, – Yüksek hız çelikleri, – Sert maden uçlu kesiciler, – Seramikler, – Sermetler, – Siyalonlar, – Coroniteler, – Elmaslar, – CBN, – PCBN.
Kesici takım malzemeleri
Karbür matkap ucu nedir?
Talaşlı üretim tezgahlarında kullanılan karbür (elmas) uçlar delme, tornalama, talaş kaldırma ve talaş kaldırarak şekillendirme işlemlerinde önemli görevleri yerine getiriyorlar. Karbür freze ile tek ucun kullanılmasıyla sürekli kesme-delme yapılabildiği gibi birden çok uç kullanılarak frezeleme işlemleri de yapılıyor.
Sementit karbür nedir?
Sementit veya demir karbür, bir demir ve karbon bileşiğidir, daha iyi bir ifadeyle Fe3C formülüne sahip bir ara geçiş metal karbürdür. Ağırlık olarak %6.67 karbon ve %93,3 demirden oluşmaktadır.

Sinterlenmiş karbür nedir?​

Sinterlenmiş karbür, sert malzeme fazı ve bağlayıcı metal fazından oluşan toz metalürjik iki fazlı bir malzemedir. Alet ve kalıp endüstrisinde en yaygın şekilde kullanılan sinterlenmiş karbürler tungsten karbürden (sert malzeme) ve kobalttan (bağlayıcı metal) yapılır.

Kesici takımlar hangi yöntemle üretilir?​

Günümüzde en yaygın üretim yöntemlerinden birisi olan talaşlı imalat, bütün bir parçaya kesici takımlar yardımıyla şekil verme işlemidir. Günümüzde talaşlı imalatın yanında yaygın olarak döküm, enjeksiyon ile üretim, eklemeli üretim gibi yöntemler vardır.
Kesici takımlar, iş parçalarının şekillendirilmesinde kullanılan yüksek kaliteli, yüksek boyut hassasiyetli ve çoğu ileri teknoloji ürünü olan malzemelerden üretilirler. Kesici takım malzemelerinden istenen ortak özellikler ise sertlik ve sıcak sertlik, aşınma direnci, tokluk ve ekonomiktir.
Kesici Takımları nelerdir?
Kesici takımlar bütün parçaya şekil verme işleminde talaşın kesilerek uzaklaştırılmasını sağlayan aletlerdir. Tornalama ve Frezeleme işlemlerinde kullanılırlar.
Torna elmas ucu nedir?
Elmas uç, kesici takım tezgahlarında kullanılan kesici takım malzemesidir. Bu uçlar özellikle torna tezgahlarında, üniversal freze makinelerinde, dik işlem yapan tezgahlarda, CNC tezgahlarında ve torna tesfiye işlerinde kullanılır.

Elmas uçlar nasıl yapılır?​

Elmas Uç:Ana hammaddesi “TUNGSTEN” tozu olan sinterleme işleminden sonra elde edilen plaketlerin çok yüksek hassasiyet ve kalınlık elde etmek için özel taşlama tezgahlarında taşlanarak talaş kırma kanalları ,pahlar,kesme ve boşluk açıları oluşturulduğu uç geometrisini preslendiği kalıplardan alan ürünlere denir.

Geri