AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karayolu Trafik Guvenligi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Karayolu Trafik Güvenliği Nedir?​

Trafik güvenliği, trafikte ölüm veya ciddi biçimde yaralanmaları önlemek için kullanılan yöntem ve önlemlerdir. Trafik güvenliği, hız sınırları, herhangi bir madde etkisi altında araç kullanma yasağı ve trafik ışıkları ve kavşaklar gibi kontrol sistemleri gibi kuralları içerir.

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu kimlerden oluşur?​

Madde 5- Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu; Başbakan’ın başkanlığında, Adalet, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Orman Bakanları ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Bakan ile Jandarma Genel Komutanı, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Emniyet Genel …
Trafik haftası ne?
Genelgede her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olduğu belirtildi.

Trafikte 4E kuralı nedir?​

Mehmet Balta; “4E, İngilizce olarak Education(Eğitim), Engineering(Altyapı), Enforcement(Denetim) ve Emergency(Acil yardım) faktörlerinden oluşuyor. Daha güvenli bir trafik ortamının oluşturulabilmesi için 4E Faktörü olarak bilinen konularda çalışmaların yapılması gerekmektedir.” sözleri ile 4E Kuralını anlattı.

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulunun görevleri nelerdir?​

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığınca trafik hizmetlerinin çağdaş ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla önerilen veya katılacak temsilcilerce önerilecek önlemlerin uygulanabilirliğini tartışarak karara bağlar.
4E faktörü nedir?
Trafikte can güvenliğiniz için şunlar yapılmalıdır:
- Araç içinde emniyet kemeri takılmalıdır.
- Araçta hız sınırını dikkat edilmelidir.
- Araçta takip mesafesine dikkat edilmelidir.
- Araçta sinyalizasyona dikkat edilmelidir.
- Kapı ve cam kullanımına dikkat edilmelidir.
- Emniyet şeridi acil durumlarda kullanılmalıdır.