AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karayollari Trafik Kanununa gore kac metre mesafede yaya ve okul gecidi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Karayolları Trafik Kanununa göre kaç metre mesafede yaya ve okul geçidi?​

Ancak, 100 metre kadar mesafede yaya geçidi, okul geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir zorluk veya engel yaratmamak şartıyla ve yoldan gelen taşıtların uzaklık ve hızını kontrol ederek kendi güvenliklerini sağladıktan sonra en kısa doğrultuda ve en kısa zamanda taşıt yolunu …

Karayolu Trafik Yönetmeliği’ne göre en az dört tekerlekli ve yük taşımasında kullanılan motorlu araçlar hangi sınıf araçlardır?​

Karayolu Trafik Yönetmeliği’ne göre en az dört tekerlekli ve yük taşımasında kullanılan motorlu araçlar hangi sınıf araçlardır?
3) N Sınıfı – En az dört tekerlekli ve yük taşımasında kullanılan motorlu araçlardır. 3.1) N1 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araçtır. 3.2) N2 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşan, ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçtır.

Trafik levhaları kaç metre geçerlidir?​

Birden fazla levha varsa o cadde boyunca park yasağı vardır. Şehir içinde trafik işaret ve işaretçilerine geliş yönüne göre ve gidiş yönüne göre 15 metre, şehirler arası yollarda ise 25 metre mesafelerde park etmek yasaktır.

13 Karayollarında trafiğe çıkarılacak araçlarda yüklü ve yüksüz olarak azami yükseklik kaç metredir?​

13 Karayollarında trafiğe çıkarılacak araçlarda yüklü ve yüksüz olarak azami yükseklik kaç metredir?
seyredebilecek ağırlıklar belirtilmiştir. 2918 sayılı KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNUN 65. maddesi uyarınca araçların “Ağırlık ve Boyut Kontrolü” yapılmaktadır. Azami Yükseklik 4.00 metredir.

Yüklü veya yüksüz araçların uzunluk genişlik ve yüksekliklerinin azami sınırlarını belirleyen ölçülere ne ad verilir?​

Gabari: Araçların yüklü veya yüksüz olarak karayolunda güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerini belirleyen ölçülerdir.

Engel işaret levhası hangi araçlarda kullanılır?​

Engel işaret levhası hangi araçlarda kullanılır?
Engel işareti Otobüs, kamyon ve çekiciler Karayolu üzerinde arıza veya uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az 150 m’den net olarak görülebilecek 150×25 cm ebadında ve ECE 70’deki teknik şartlara uygun bir adet engel işareti bulunacaktır.
 
Karayolları Trafik Kanunu'na göre, yaya geçitleri, okul geçitleri veya kavşak olmayan yerlerde yayaların yolun karşısına geçebilmeleri için belirli bir mesafe kuralı vardır. Bu kurala göre, 100 metre kadar mesafede yaya geçidi, okul geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için zorluk veya engel oluşturmadan yolun karşısına geçebilirler. Ancak, bu durumda yayaların yoldan gelen taşıtların hızını ve uzaklığını kontrol etmeleri ve kendi güvenliklerini sağlamaları gerekmektedir.

Karayolu Trafik Yönetmeliği'ne göre en az dört tekerlekli ve yük taşımasında kullanılan motorlu araçlar N sınıfına dahildir. Bu sınıfa ise N1 ve N2 alt sınıfları dahildir. N1 sınıfı araçlar, yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araçları kapsarken, N2 sınıfı araçlar yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşan, ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçları ifade eder.

Trafik levhalarının geçerliliği konusunda belirli mesafe kuralları bulunmaktadır. Şehir içinde, trafik levhaları geliş yönüne ve gidiş yönüne göre 15 metre, şehirler arası yollarda ise 25 metre mesafelerde geçerlidir. Bu mesafelere uyulması gerekmektedir.

Karayollarında trafiğe çıkarılacak araçların yüklü ve yüksüz olarak azami yüksekliği 4.00 metredir. Bu kural, araçların boyutlarına ve yüksekliklerine ilişkin belirlenen standartların altını çizer.

Araçların uzunluk, genişlik ve yüksekliği gibi özelliklerini belirleyen ölçülere ise "gabari" denir. Gabari, araçların karayolu üzerinde güvenli seyirlerini sağlamak amacıyla belirlenen uzunluk, genişlik ve yükseklik sınırlarını ifade eder.

Engel işaret levhaları genellikle otobüsler, kamyonlar ve çekiciler gibi araçlarda kullanılmaktadır. Bu işaretler, aracın arıza veya uzun süreli park hali gibi durumlarda diğer sürücüler tarafından en az 150 metre uzaklıktan net bir şekilde görülebilecek şekilde yerleştirilir. Bu durum, aracın park halinde olduğunu belirtmek ve diğer sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst