AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karatepe Köyü Merkez Antalya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karatepe Köyü Merkez Bilgileri - Karatepe Köyü Hakkında - Karatepe Köyü Tanıtımı - Karatepe Köyü Resimleri






İlçe: MERKEZ - İl: ANTALYA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok


Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok


Antalya
Bilgiler
Nüfus 703 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 07310
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Merkez
Web Sitesi

Karatepe, Antalya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyümüzün adı köyün merkezindeki küçük tepeden alır....

Kültür

Köyün gelenek Antalya'nın Merkeze bağlı köyü iken konyaaltına bağlı mahalle olmuştur. 2009 yılı Mart ayındaki yerel seçimlerden sonra da Konyaaltı İlçesine bağlanmıştır.Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır.Sera ve camekanlarda ekseriyetle dometes, patlıcan, biber yetiştirilmektedir. Meyve olarak bahçelerde portakal mandalina,yeni bir ürün olarak sağlık sektöründe yıldızı parlayan nar'da yetiştirilmeye başlanmıştır.Köy ilkokulu taşımalı eğitime geçildiğinden dolayı atıl durumda olup, kapalıdır. Köylünün yazları kullandığı Kozdağı ve alımpınarı adında iki tane yaylası mevcuttur.Köydeki her birey birbirine candan bağlıdır acı günlerini mutlu günlerini hep beraber yaşar paylaşırlar.Köyün şehir merkezine yakın olmasından dolayı birçok kişi özel sektör ve devlet dairelerinde çalışma imkanına sahiptir.köyün tüm toprakları tapuludur ve tarım alanı olarak kullanılmaktadır.Düğün ve cenaze yameklerini köyün önde gelen büyükleri pişirip yine köyün gençleri tarafından servis ederek imece usulü yaparlar dışardan aşcı garson gibi ekipler getirmezler,(örnek kurban yemeği menüsü= pirinç pilavı,yeşil salata,cacık,dolma,kuzu yahni,kurufasulye etli,tavuklu nohut yemeği,çorba,aşure)

Coğrafya

Antalya merkezine 16 km uzaklıktadır. ulaşımı belediye otobüsüyle yapılmaktadır. 67 numaralı otobüs köyün içinden geçmektedir.her saatı çeyrek geçe meydandaki duraktan haraket edip d.garajı-şarampol-ssk-çallı-yağ sanayi-öğretmen evi-şehir mezarlığı-bahtılı istikametinden köye gitmektedir.Ancak saatte tek otobüs bulunmaktadır ve otobüs herzeman özellikle iş saatleri çıkışı ve işe gidiş saatleri arasında çok sıkışık olmakta, ve otobüs 4 köyü birden taşımaktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağmurludur.(çam ve portakal ağaçlarının sağladığı temiz hava sayesinde şehir merkezinden ortalam 5-7 derece daha serin bir havası vardır)bahar aylarında yem yeşil çicekler içinde kuş ve böcek sesleriyle yankılanır

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 903
2000 703
Ekonomi

KÖYÜN EKONOMİSİ NARENCİYE VE SEBZEYE DAYANMAKTADIR KÖYDE TURUNÇGİLLER AĞIRLIKLI GÖRÜNÜYOR.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - oktay çivi

2004 - oktay çivi

1999 - mehmet şahin
1994 - mehmet şahin
1989 - süleyman kamış
1984 - süleyman kamış

şimdi köy Konyaaltı ilçesine bağlı mahalle olmuştur...

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan anayol asfalt yapılmıştır)9 köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca ADSL de bulunmaktadır..

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Geri
Üst