- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kararsız aile nedir?
Kararsız aile, endüstriyel işçi sınıfının tipik aile türüdür. Kararsız ailede ebeveynlerin çocuklarının bakımına ihtiyaç duydukları yaşlılık dönemlerinde kendi başlarına, yalnız kalırlar.Aile bireyleri kimlerdir?
Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı. En küçük olarak kabul edilen bir aile; baba, anne ve çocuktan oluşur.Kalabalık aile ne denir?
2) Geniş Aile: Anne, baba, kızlar, damatlar, oğullar, gelinler ve torunların aynı çatı altında yaşadığı ailelere geniş aile denir.
Ilgisiz bir ailede yetişen çocukların özellikleri nelerdir?
İlgisiz ve kayıtsız bir ailede yetişen çocuklarda özgüven eksikliği görülür. Hayattan ve kendilerinden beklentileri olmaz. Bu tarz ailelerde büyüyen çocuklar anne ve babalarını kendilerine model alamadıkları için dışarıdan bir modelle ve çoğunlukla da olumsuz bir modelle kendilerini özdeşleştirmeye eğilim gösterirler.
Kararsız tutum nedir?
Bu tutum, anne baba arasındaki görüş ayrılığı, anne babanın ruhsal durumlarının değişkenlik göstermesi, doğuş sırası ve cinsiyet gibi etkenlerin sonucunda çocuklara eşit davranılmamasıyla oluşur.En büyük aile nedir?
Büyükbaba ve büyük anne ile evli oğullarının, bunların karılarının ve çocuklarının birlikte oluşturdukları, aynı zamanda geniş aile diye de adlandırılan toplumsal ve ekonomik birlik.Aile bireyleri ne demek?
Ailenin içinde yaşan her bir kişi aile üyesi yani aile ferdi sayılır. Anne, baba, kardeş, ağabey ve abla aile fertleridir. People.
Sülale kimlerden oluşur?
sülale ne demek?
Kasaba ailesi nedir?
Kasaba ailesi, esas olarak küçük esnaf ve zanaatkâr, küçük tüccar, toprağını kendisi işlemeyen çiftçi, küçük memur ve kısmen de işçi ailelerinden oluşur (Ozankaya, 1984, 291). Kıray, kasaba ailesinin özelliklerini şöyle belirtmektedir: Kasaba aileleri, kendi tüketimleri için sınırlı tarımsal üretim yaparlar.Ilgisiz aile tutumu nedir?
İLGİSİZ/KAYITSIZ ANNE-BABA TUTUMU İlgisiz tutum, çocuğun davranışları karşısında her zaman ilgisiz ve umursamaz davranan anne-babalık tutumuna denir.Ebeveyn ilgisizliği nedir?
İlgisiz ve kayıtsız anne-baba tutumu çocuğun isteklerine hiç bir denetim ve sınırlama getirmeksizin kabul eden anne-baba tutumudur. İlgisiz anne-baba tutumunda anne-baba çocuğunu ihmal hatta psikolojik bakımdan reddeder. Anne-baba çocuğun ihtiyaçlarından habersizdir.
Reddedici tutum ne demek?
Reddedici anne-baba tutumunda çocuğa sevgi, merhamet, sıcaklık ve şefkat verilmez. Bu anne-baba tutumunda çocuk genellikle hiç beğenilmez ve her yaptığı devamlı eleştirilir. Çocuğun iyi ve olumlu yönlerinden çok, çocuğun devamlı kötü ve olumsuz yönleri üzerinde durulur.