AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karar defterine ne yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Karar defterine ne yazılır?​

Bu defterde apartman yöneticisi ve kat maliklerinin kararları, noter tarafından tasdikli sayfalara yazılır. Ayrıca alınan kararlar, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır. Karara aykırı oy veren kat malikleri ise aykırılığın sebebini belirterek imza atarlar.

Apartman karar defteri tutulmazsa ne olur?​

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor. Bu zorunluluğunu yerine getirmeyen yöneticileri idari para cezası bekliyor.
Apartman karar defteri ilk nasil cikarilir?
Apartman karar defteri noter üzerinden tasdikli şekilde alınır. Seçilmiş olan Apartman yöneticileri kapsamında ilgili defter, noter üzerinden tasdik ettirilir. Böylece deftere kaydedilmiş olan tüm unsurlar resmi ortamda tutulur. Bu da ileriki zamanlarda yaşanabilecek olan olası sorunların önüne geçer.
Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?
Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir….Yönetim Kurulu Karar Defteri

Karar defteri olmadan karar alınabilir mi?​

Yılda en az iki kere düzenlenen apartman kurulu toplantılarında alınan kararların apartman karar defterine yazılması gerekiyor. Söz konusu defter için ise “apartman karar defteri noter onayı” alınmış olması gerekiyor…

Apartman karar defteri nasıl onaylatılır?​

Apartman Defterlerinin Tasdik Edilmesi ve Tasdik Zamanı Apartman yöneticisi apartman karar defterini her yıl ocak ayı sonuna kadar notere onaylatmalıdır. Onaylatma işlemi bir önceki yılın sayfaları kapatılıp yeni dönemde kullanılacak olan sayfaların noter tarafından mühürlenmesidir.
Karar metni kim tarafından imzalanır?
Yönetim kurulu karar defterinin açılış onayı noter tarafından yapılır. Ticaret şirketlerinin ticaret siciline tescili esnasında yönetim kurulu karar defterinin açılış onayı ticaret sicili müdürlükleri tarafından da yapılabilir.
Apartman yöneticisi seçimi karar defterine nasıl yazılır?
Karar Defteri (Kat Malikleri Kurulu Defteri) Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühürüyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Geri