- Konu Yazar
- #1
Karamelli Trilleçe Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
3 adet büyük yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
Üzeri İçin
1 paket (Tekli poşet) kremşanti
1 çay bardağı süt
Karemel Sos İçin
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
Karamelli Trilleçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları sarılarından ayırıp beyazlarını şeker ile krema üzere olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarını da farklı bir yerde karıştırıp, şeker ile kabarttığınız yumurtanın beyazı olan karışımla birleştirip yavaş yavaş büsbütün yedirin birbirlerine.
Unu kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp, yumurtanın köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş birleştirin (Unlu karışımla yumurtalı karışımı )
En küçük borcamınızı katı yağla güzelce yağlayınız ve kek karışımını borcama aktarınız.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 160 derece de ki fırına yerleştirip (Şerbetini hazırlamaya geçiniz)üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti için süte şekeri karıştırıp şekeri eritin ve kremayı da döküp karıştırın.
Pişen keki fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca yani 1 dakika sonra dilimleyin ve sıcaklığı geçen dilimlenmiş keke şerbetini dokunuz. Fazla gelecek diye düşünmeyin tam geliyor.
Kek şerbetini çekerken siz kremşantisini de ayarlayın ve dolaba kaldırın kek düzgünce soğuyunca köyü olan kremşantiyi keke yayacağız.
Karamel sos için geniş bir yapışmaz tavaya şekeri koyup düşük ısıda eritmeye bırakınız yalnız karıştırmayacaksınız ortada sallayabilirsiniz.
Şeker eriyince rengi aslında dönmüş olacak eriyen şekere kremayı döküp yağıda ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın topaklanma olabilir sorun etmeyin eriyecektir. İsterseniz sonrasında süzün tortusu kalırsa.
Soğuyan keke kremşantiyi yayın ve düzeltin, soğumuş olan karamelide kekin üstüne döküp süsleyin. Afiyet olsun. Benim borcamım dikdörtgenin küçük uzunluğudur.
Keki İçin
3 adet büyük yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
Üzeri İçin
1 paket (Tekli poşet) kremşanti
1 çay bardağı süt
Karemel Sos İçin
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
Karamelli Trilleçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları sarılarından ayırıp beyazlarını şeker ile krema üzere olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarını da farklı bir yerde karıştırıp, şeker ile kabarttığınız yumurtanın beyazı olan karışımla birleştirip yavaş yavaş büsbütün yedirin birbirlerine.
Unu kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp, yumurtanın köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş birleştirin (Unlu karışımla yumurtalı karışımı )
En küçük borcamınızı katı yağla güzelce yağlayınız ve kek karışımını borcama aktarınız.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 160 derece de ki fırına yerleştirip (Şerbetini hazırlamaya geçiniz)üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti için süte şekeri karıştırıp şekeri eritin ve kremayı da döküp karıştırın.
Pişen keki fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca yani 1 dakika sonra dilimleyin ve sıcaklığı geçen dilimlenmiş keke şerbetini dokunuz. Fazla gelecek diye düşünmeyin tam geliyor.
Kek şerbetini çekerken siz kremşantisini de ayarlayın ve dolaba kaldırın kek düzgünce soğuyunca köyü olan kremşantiyi keke yayacağız.
Karamel sos için geniş bir yapışmaz tavaya şekeri koyup düşük ısıda eritmeye bırakınız yalnız karıştırmayacaksınız ortada sallayabilirsiniz.
Şeker eriyince rengi aslında dönmüş olacak eriyen şekere kremayı döküp yağıda ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın topaklanma olabilir sorun etmeyin eriyecektir. İsterseniz sonrasında süzün tortusu kalırsa.
Soğuyan keke kremşantiyi yayın ve düzeltin, soğumuş olan karamelide kekin üstüne döküp süsleyin. Afiyet olsun. Benim borcamım dikdörtgenin küçük uzunluğudur.