SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Karamelli Revani (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı limon rendesi
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su
4-5 damla limon suyu
Üzeri için;
Fıstık
Karamelli Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri kısık ateşte karamelize olana dek karıştıralım, sıcak suyunu ekleyip, katılaşan şekeri eritelim, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım,.
Yumurta ve şekeri çırpalım, sırasıyla tüm malzemeleri ekleyip yağladığımız kabımıza dökelim.
190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız revani buharı çıkınca dilimlere ayıralım, şerbetini dökelim, servis ederken dilimin üzerine fıstık dökelim.
Sıcak revani, soğuk şerbet olacak. Revani buharı çıksın,5-10 dakika ılısın, şerbeti öyle dökelim. Afiyet olsun.
Karamelli Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı limon rendesi
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su
4-5 damla limon suyu
Üzeri için;
Fıstık
Karamelli Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri kısık ateşte karamelize olana dek karıştıralım, sıcak suyunu ekleyip, katılaşan şekeri eritelim, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım,.
Yumurta ve şekeri çırpalım, sırasıyla tüm malzemeleri ekleyip yağladığımız kabımıza dökelim.
190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız revani buharı çıkınca dilimlere ayıralım, şerbetini dökelim, servis ederken dilimin üzerine fıstık dökelim.
Sıcak revani, soğuk şerbet olacak. Revani buharı çıksın,5-10 dakika ılısın, şerbeti öyle dökelim. Afiyet olsun.
Karamelli Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı