- Konu Yazar
- #1
Karamelli Muzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
2 türk kahvesi fincanı şeker
2 türk kahvesi fincanı süt
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet dilimlenmiş muz
Karameli için;
1 su bardağı şeker
100 gram margarin
Karamelli Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muz ile karamelin fevkalade ahengi.
Öncelikle kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve eledigimiz unu ekleyip tekrar çırpalım.
Pişireceğimiz borcamın en altına yağlı kağıt serelim, üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizelim.
Daha sonra karamel sosumuz için şekeri bir küçük sos tenceresine alıp eriyene kadar karıştırarak pişirelim, şeker eriyince margarini ekleyip durmadan karıştırarak karamelimizi elde edelim.
Sonra hiç bekletmeden muzlarımızın üzerine uygunca gezdirelim.
Onun üzerine kek harcımızı dökelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve kürdan testi yapalım, pişmiş ise fırından çıkaralım.
Düzgünce soğuduktan sonra kekimizi zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp servis edelim.
Karamelli Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 türk kahvesi fincanı şeker
2 türk kahvesi fincanı süt
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet dilimlenmiş muz
Karameli için;
1 su bardağı şeker
100 gram margarin
Karamelli Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muz ile karamelin fevkalade ahengi.
Öncelikle kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve eledigimiz unu ekleyip tekrar çırpalım.
Pişireceğimiz borcamın en altına yağlı kağıt serelim, üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizelim.
Daha sonra karamel sosumuz için şekeri bir küçük sos tenceresine alıp eriyene kadar karıştırarak pişirelim, şeker eriyince margarini ekleyip durmadan karıştırarak karamelimizi elde edelim.
Sonra hiç bekletmeden muzlarımızın üzerine uygunca gezdirelim.
Onun üzerine kek harcımızı dökelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve kürdan testi yapalım, pişmiş ise fırından çıkaralım.
Düzgünce soğuduktan sonra kekimizi zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp servis edelim.
Karamelli Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı