SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Karamelli Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 buçuk su bardağı un ( kontrollü)
Arası için
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket sıvı krema
Kenarlarını bulamak için
Hindistan cevizi
Karamelli Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparılıp yuvarlanır hafif bastırılıp tepsiye dizilir.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Benim kurabiyelerim 2 tepsi çıktı.
Kurabiyeler pişerken karamel sosunu hazırlıyoruz. Uygun bir tavaya şekeri alın tavayı hafif hafif sallayarak şekerin erimesini sağlayın.
Tereyağ ekleyin ve karıştırın.
Kremayı ekleyin topaklanma olacaktır.
Karıştırdıkça topaklanan şeker eriyecektir. Karamel sosu hazır. Eğer koyu bir kıvamda olursa süt ile açabilirsiniz.
Soğuyan kurabiyelerin alt kısımlarını çevirip karamel sostan sürün ve başka bir kurabiye ile kapatın.
Bir kaseye hindistan cevizi tozu koyup kurabiyenin kenarlarını bulayın.
Bütün kurabiyeleri aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
Karamelli Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 buçuk su bardağı un ( kontrollü)
Arası için
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket sıvı krema
Kenarlarını bulamak için
Hindistan cevizi
Karamelli Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparılıp yuvarlanır hafif bastırılıp tepsiye dizilir.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Benim kurabiyelerim 2 tepsi çıktı.
Kurabiyeler pişerken karamel sosunu hazırlıyoruz. Uygun bir tavaya şekeri alın tavayı hafif hafif sallayarak şekerin erimesini sağlayın.
Tereyağ ekleyin ve karıştırın.
Kremayı ekleyin topaklanma olacaktır.
Karıştırdıkça topaklanan şeker eriyecektir. Karamel sosu hazır. Eğer koyu bir kıvamda olursa süt ile açabilirsiniz.
Soğuyan kurabiyelerin alt kısımlarını çevirip karamel sostan sürün ve başka bir kurabiye ile kapatın.
Bir kaseye hindistan cevizi tozu koyup kurabiyenin kenarlarını bulayın.
Bütün kurabiyeleri aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
Karamelli Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı