Karamelli Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karamelli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 su bardağı un
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağından az eksik krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sos için:
100 gr krema
150 gr çikolata
Beyaz kısmı için:
1 kutu soğuk krema 200ml
1 kutu vanilya (bunun yerine ben 1 paket krem santi kullandım)

Karamelli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karameli için şeker kahverengi olana kadar eritilir. Dikkat edin yakmayın.
Rengi dönüp eriyen şekere tereyağı eklenir ve karıştırılır.
Tereyağ tamamen eridikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş krema eklenip sürekli karıştırılır.
1 -2 dakika kaynatılır ve karamel soğumaya bırakılır. Soğudukça kıvam alacaktır.
Kullanılacak kalıp katı yağ ile yağlanır.
Sonra un serpilir kek yapışmasın diye.
Kek malzemeleri karıştırılıp kalıba boşaltılır .
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirilir.
Çikolata sos için krem ısıtılır ama kaynatılmaz.
Ocağın altı kapatılır ve çikolata eklenip sürekli karıştırılır.
Kremsanti çırpılıp hazırlanır.
Soğuyan kein üst kısmı alınır ortası çukur bir şekilde hazırlanır.
Hazılanan çukura önce karamelli krema sonra beyaz krema sonrada çikolatalı krema sırasıyla dökülür.
En üstede kekin üzerinde alınan parça ufalanarak üzeri kapatılır.
En az 5 -6 saat yada 1 gece buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.
Karamelli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst