SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
500 milim süt
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
100 ml krema
12 adet oreo (Veya 1 paket negro)
Karamel sos için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
100 ml krema
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce karamel sosu hazırlayarak başlayalım: toz şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekleyelim.
Tamamen eridikten sonra karıştıralım ve tereyağı ekleyelim. Azar azar kremayı ekleyelim bir yandan karıştıralım. Eğer krema soğuk olursa karamel sertleşecektir o nedenle kremayı kullanmadan yarım saat önce dışarıda bekletirseniz çok iyi olur.
Karameli kullanmak daha kolay olsun diye çift kat buzdolabı poşetine koydum; ucunu delerek dökmek için pratik oluyor.
Karamelin kıvamı çok sıvı olmamalı. Fakat karamel sos yapmak yerine hazır da kullanabilirsiniz. Kullanmadan evvel karamelin soğuk olması gerekiyor.
Bisküvilerin arasındaki kremayı bıçakla sıyırarak ayıralım. Bisküvileri rondodan hafif taneli olacak şekilde geçirelim.
Muhallebi malzemelerini tencereye ekleyelim ve ocağa almadan önce iyice çırpalım. Göz göz olunca (görseldeki gibi) karamelden kalan kremayı ekleyelim.
Karamel sos hazır kullanacaksanız krema kullanmasanız da olur fakat o zaman muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra iyice çırpmanız gerekir.
İki-üç dakika çırptıktan sonra kaplara pay edelim. Muhallebi soğuyunca üzerine bisküvi; onun da üzerine biraz karamel gezdirelim (Muhallebi ve karamel soğuk olmazsa birbirlerine karışıyorlar dikkat edelim).
Bir gece bekletirseniz muhteşem oluyor. Dilerseniz muhallebinin üzerine çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 milim süt
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
100 ml krema
12 adet oreo (Veya 1 paket negro)
Karamel sos için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
100 ml krema
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce karamel sosu hazırlayarak başlayalım: toz şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekleyelim.
Tamamen eridikten sonra karıştıralım ve tereyağı ekleyelim. Azar azar kremayı ekleyelim bir yandan karıştıralım. Eğer krema soğuk olursa karamel sertleşecektir o nedenle kremayı kullanmadan yarım saat önce dışarıda bekletirseniz çok iyi olur.
Karameli kullanmak daha kolay olsun diye çift kat buzdolabı poşetine koydum; ucunu delerek dökmek için pratik oluyor.
Karamelin kıvamı çok sıvı olmamalı. Fakat karamel sos yapmak yerine hazır da kullanabilirsiniz. Kullanmadan evvel karamelin soğuk olması gerekiyor.
Bisküvilerin arasındaki kremayı bıçakla sıyırarak ayıralım. Bisküvileri rondodan hafif taneli olacak şekilde geçirelim.
Muhallebi malzemelerini tencereye ekleyelim ve ocağa almadan önce iyice çırpalım. Göz göz olunca (görseldeki gibi) karamelden kalan kremayı ekleyelim.
Karamel sos hazır kullanacaksanız krema kullanmasanız da olur fakat o zaman muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra iyice çırpmanız gerekir.
İki-üç dakika çırptıktan sonra kaplara pay edelim. Muhallebi soğuyunca üzerine bisküvi; onun da üzerine biraz karamel gezdirelim (Muhallebi ve karamel soğuk olmazsa birbirlerine karışıyorlar dikkat edelim).
Bir gece bekletirseniz muhteşem oluyor. Dilerseniz muhallebinin üzerine çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı