- Konu Yazar
- #1
Karamelli Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Karameli için;
1.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
Üzeri için;
Fıstık
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
Karamelli Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım.
Elde ettiğimiz kurabiye hamurunu açıp istediğimiz bi kalıpla şekillendirelim.
Hamuru fırına vermeden evvel çatalla bi kaç yerinden delik yapalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
Kurabiyeleri fırından çıkarmamıza 5 yahut 10 dk kala karameli yapmaya başlayalım.
Şekeri tencereye koyup orta ateşte erimesini bekleyelim.
Şeker erimeye başlayınca altını kısalım.
Rengi dönesiye kadar karıştıralım ve şekeri güzelce eriyince tereyağını koyup karıştıralım.
Tereyağı eridikten sonra yarım paket kremayı koyalım ve karıştıralım.
Kremayı ekleyince topaklanıyor. Kısık ateşte kaynamaya bırakınca topaklar zaten eriyor.
Kısık ateşte iken ortada karıştırmayı da unutmayalım.
Topaklar yeterlice eridikten sonra karamelimiz artık hazır.
Kurabiyelerin üzerine birinci evvel karameli sürelim, fıstığı koyalım.
Karamel sıcakken sürerseniz daha kolay sürülüyor ve sıcak sürüp üzerine fıstığı koyun ki karamel donarken fıstıkla birlikte donsun ve kurabiyelerin üzerinden fıstık düşmesin.
Hepsine bu süreci uyguladıktan sonra son olarak üzerine benmari yordamı eritmiş olduğumuz çikolatayı gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Karamelli Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Karameli için;
1.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
Üzeri için;
Fıstık
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
Karamelli Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım.
Elde ettiğimiz kurabiye hamurunu açıp istediğimiz bi kalıpla şekillendirelim.
Hamuru fırına vermeden evvel çatalla bi kaç yerinden delik yapalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
Kurabiyeleri fırından çıkarmamıza 5 yahut 10 dk kala karameli yapmaya başlayalım.
Şekeri tencereye koyup orta ateşte erimesini bekleyelim.
Şeker erimeye başlayınca altını kısalım.
Rengi dönesiye kadar karıştıralım ve şekeri güzelce eriyince tereyağını koyup karıştıralım.
Tereyağı eridikten sonra yarım paket kremayı koyalım ve karıştıralım.
Kremayı ekleyince topaklanıyor. Kısık ateşte kaynamaya bırakınca topaklar zaten eriyor.
Kısık ateşte iken ortada karıştırmayı da unutmayalım.
Topaklar yeterlice eridikten sonra karamelimiz artık hazır.
Kurabiyelerin üzerine birinci evvel karameli sürelim, fıstığı koyalım.
Karamel sıcakken sürerseniz daha kolay sürülüyor ve sıcak sürüp üzerine fıstığı koyun ki karamel donarken fıstıkla birlikte donsun ve kurabiyelerin üzerinden fıstık düşmesin.
Hepsine bu süreci uyguladıktan sonra son olarak üzerine benmari yordamı eritmiş olduğumuz çikolatayı gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Karamelli Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı