Karamelli Etimek Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
Kreması için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağından biraz az şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema
Etimek şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üst karamel için;
1 su bardağı şeker
1 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karamelli şerbeti hazırlayalım .Şekeri bir kaba alıp eritip renk alana kadar karıştıralım .
Tam eriyince suyu koyup büsbütün eriyene kadar yeniden karıştırmaya devam edelim ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Kremasını yapmaya başlayalım; Vanilya ve krema hariç tüm gereçleri bir kaba alıp ocağa alalım ve kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp krema ve vanilyayı ekleyerek çarpıcı ile yeterli karıştıralım.
Ilıyan şerbeti borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine her yerine gelecek biçimde dökelim.
Biraz suyunu çekince kremasını dökelim her yerine eşit ve düz bir halde düzeltelim.
Karameli hazırlayalım; şekeri ocağa alıp eriyene kadar daima karıştırarak eritelim ve tereyağını da ekleyerek büsbütün erimesini sağlayalım.
Son olarak kremayı ekleyip büsbütün eritip biraz kıvam alınca ocaktan alalım.
Biraz ılımaya başlayınca en son kat olarak en üste karameli dökelim ve kesinlikle bir kaç saat dinlendirip servise sunabiliriz ,şimdiden afiyet olsun yapacak olanlara
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst