AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karamelli Badem Şekeri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karamelli Badem Şekeri Tarifi İçin Malzemeler
200 gram badem (tuzsuz kavrulmamış)
1 buçuk çay bardağı su
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Karamelli Badem Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yapılışı aslında oldukça kolay evin içi de tarçınlı tarçınlı kokuyor.
Teflon tavamıza şekerimizi suyumuzu ve tarçınımızı ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. Başından asla ayrılmıyoruz badem şekerler bitene kadar.
Kaynamaya başlayınca içine bademlerimizi de atıyoruz ve karıştırmayı yine asla bırakmıyoruz.
Şekerimiz karamelize olacak. Karıştırmayı bırakmayın ki yanmasın.
Suyu bitince rengi parlak olacak, sonra rengi solacak. Solunca bademleri çıkarmayın ve devamlı karıştırın.
Bu aşamada ocağınızın altını biraz kısın ben genel olarak şeker eridikten sonra altını biraz kısmıştım.
Tekrar rengi parlaklaşacak. Yakmamak için karıştırın durmadan. Parlaklaşınca bademlerimizi fırın kağıdı serili bir tepsiye dökün fazla birbirinin üstünde yapışık olmasın.
Soğumaya bırakın soğunca dışı çıtır çıtır olacaktır. Daha sonra tek tek ayırıp servis tabağınıza alın.
Kış günü bir film eşliğinde çok güzel gider. Afiyet bal şeker olsun #.
Karamelli Badem Şekeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst