Karamelize Soğanlı Ve Mantarlı Crostini Tarifi İçin Malzemeler
Baget ekmek
400 gr kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı şeker
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Baharat
Karamelize Soğanlı Ve Mantarlı Crostini Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlar temizlenip, doğranır ve tavada eriyen tereyağına atılır. Bir yandan ayrı bir tavaya piyazlık yarım ay şeklinde doğranan soğana tuz eklenerek zeytinyağına atılır.
Soğanlar pembeleşince üzerine nar ekşisi ve şeker eklenerek karamelize olması sağlanır. Sonrasında pişen mantarlar soğana eklenerek birkaç dakika daha karıştırılarak altı kapatılır.
Bir yandan baget ekmek ince ince doğranır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Bir kaseye zeytinyağı konularak üzerine arzuya göre baharat ve tuz eklenir. Ben tuz, nane, kekik, toz biber ve biberiye ekledim.
Fırçayla baget ekmeklere sürülerek fırına verilir. Ekmekler kızarınca tavadaki karışım ekmeklerin üzerine konur.
Kaşar rendesi de üstüne eklenip fırına verilir. Kaşar eriyince servise hazırdır.
Karamelize Soğanlı Ve Mantarlı Crostini Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Baget ekmek
400 gr kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı şeker
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Baharat
Karamelize Soğanlı Ve Mantarlı Crostini Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlar temizlenip, doğranır ve tavada eriyen tereyağına atılır. Bir yandan ayrı bir tavaya piyazlık yarım ay şeklinde doğranan soğana tuz eklenerek zeytinyağına atılır.
Soğanlar pembeleşince üzerine nar ekşisi ve şeker eklenerek karamelize olması sağlanır. Sonrasında pişen mantarlar soğana eklenerek birkaç dakika daha karıştırılarak altı kapatılır.
Bir yandan baget ekmek ince ince doğranır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Bir kaseye zeytinyağı konularak üzerine arzuya göre baharat ve tuz eklenir. Ben tuz, nane, kekik, toz biber ve biberiye ekledim.
Fırçayla baget ekmeklere sürülerek fırına verilir. Ekmekler kızarınca tavadaki karışım ekmeklerin üzerine konur.
Kaşar rendesi de üstüne eklenip fırına verilir. Kaşar eriyince servise hazırdır.
Karamelize Soğanlı Ve Mantarlı Crostini Tarifi Fotoğraflı Yapılışı