AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karamelize Soğan

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karamelize Soğan Tanımı İçin Malzemeler
4 adet soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve baharat
Altına sarımsaklı yoğurt
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı yoğurt

Karamelize Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim.
Daha sonra yarım ay biçiminde bir santim kalınlığında soğanlarımızı doğrayalım.
Doğradığımız sonları tavaya koyalım ve üzerine yağımızı ek edelim birebir vakitte bir yemek kaşığı şeker de ek edelim sonra orta ateşte sonlarımız pembeleşene kadar pişirelim.
Soğanlarımız pembeleştikten sonra ocağın altını kapatalım ve üzerine bir yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim .
Ek olarak tuz ve damak zevkinize nazaran dilediğiniz baharatları ek edebilirsiniz ancak karamelize soğana en çok pulbiber ve kimyon yakışıyor.
Diğer yandan beş yemek kaşığı yoğurdu alıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım .
Üzerine iki diş rendelenmiş sarımsak ek edelim tuz ek etmenize gerek yok.
Yorduğumuzu sunum tabağamızı alıp yayabiliriz .
Üzerine hazırlamış olduğumuz karamelize edilmiş su anları ek edip servis edebilirsiniz.
Bir deneyin katiyetle pişman olmayacaksınız hayatınızda yediğiniz en hoş meze olabilir.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Karamelize Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst