AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karamelize Soğan Kavurması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karamelize Soğan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2-3 yemek kaşığı su

Karamelize Soğan Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanların kabuklarını soyduktan sonra 4 veya 5 eş parçaya bölerek katmanlarını tek tek ayıralım.
Katlarını ayırdığımız soğanları uygun bir tava veya tencereye alalım.
Ben tava kullandım, zeytinyağını tavaya koyalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz soğanları koyalım ve rengi biraz değişene kadar kavuralım.
Rengi değişen soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edelim, rengi biraz koyu kıvama gelecek.
Rengi karamel gibi olan soğanlara 2-3 yemek kaşığı kadar su ilave edin ve üzerini kapatıp bir kaç dakika pişmeye bırakın.
Pişen soğanı uygun bir karıştırma kabına alıp üzerine; 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun

İsteğe bağlı yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Karamelize Soğan Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst