AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karamelize Mantar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler
500 gram küçük mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 damla limonsuyu
1 tutam maydanoz
Tuz
Kekik, karabiber, kimyon

Karamelize Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarların kabuğunu soyup yıkıyoruz.
Büyük olanları 2 ye kesiyoruz.
Büyük bir tavaya zeytinyağ ve tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanı soteliyoruz.
Üzerine mantarları ve limon suyunu ekliyoruz (limonu mantarlar kararmasın diye ekliyoruz).
Mantarları sürekli karıştırarak karamelize olana kadar pişiriyoruz.
Karamelize olmasına yakın rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
Biraz daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekliyoruz.
Üzerine ince kıyılmış maydanozuda ekleyip biraz daha soteledikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.

Kahvaltı veya et ve tavuk yemeğin yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun

Karamelize Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst