AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

Karamelize mantar için;
Yarım kilo mantar
1 tane kapya biber
1 tane sarı ya da yeşil biber
1 tane soğan
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur pilavı için;
1 su bardağı bulgur
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarın kabuğunu soyup, temizleyelim. Ben yıkadım siz dilerseniz silebilirsiniz. Biberleri ve soğanı uzun ve kalın dilimleyelim.
Tavamıza zeytinyağını alalım ve kızdıralım üzerine mantarı ek edip, kapağını kapatalım. Ocak orta ateşte olsun. Ortada kapağı açıp, karıştırarak rengi dönene kadar kızartalım.
Üzerine zerzevatları tuzu ve karabiberi ek edelim. Tereyağını da ekleyelim. Kapağı kapalı denetim ederek ortada karıştırarak karamelize hale gelene kadar kavuralım.
Pilav için; tereyağını ve zeytinyağını tencereye alalım, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip, kavuralım. Salçayı da kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bulguru ek edip, suyunu ve et suyunu ekleyelim. Baharatlar ve tuzunu ek edip, altını kısalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Tabağın altına pilavı üzerine mantarı koyup, servis edelim. Afiyet olsun
Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst