Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzerine
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Süslemek için
Antep fıstığı
Tarçın
Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
Şeker karamelize olup rengi sarıya döndüğünde kenarda yavaş yavaş suyu ekleyelim ki çok fazla sıçrama olmasın.
Şeker pürüzsüz bir hal alana kadar orta ateşte kaynatalım.
Borcamımıza ekmeklerimizi dizip hazırlanmış olduğumuz karamelize şerbetimizi eşit gelecek şekilde hepsine dökelim.
Muhallebimize geçelim.Tencereye un süt nişasta ve şekeri katıp sürekli karıştırarak pişirelim.
1-2 dakika kaynadıktan sonra vanilyayi ekleyip karıştırın ocağı kapatalım.
Ekmeklerimiz in üzerine döküp eşit gelecek şekilde yayalım.
İlk sıcaklığı gittikten sonra dolaba kaldırın soğuması gerekiyor.
Bu arada krem şantimizi yapalım.
Süt ve krem şantimizi alıp 5 dakika çırpalım.
Krem şantimizi soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
4-5saat dolapta dinlendirip servis yapalım.
Servis sırasında süsleme yapalım fıstıklar önceden dolaba girince yumuşuyor.Afiyetler olsun
Bilgi Benim biraz daha karamelize etmem gerekiyor mus erken suyu ekledim.
Tam görüntüyü yakalayamadım.
Siz yaparken dikkat ederseniz şekeri karamelize ederken fazla da tutmayalim ki şeker acilasip yanmasın
İsterseniz 1gece önceden yapıp dolabimizda bekleyebiliriz
Şimdilik bu kadar hoşçakalın
Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzerine
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Süslemek için
Antep fıstığı
Tarçın
Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
Şeker karamelize olup rengi sarıya döndüğünde kenarda yavaş yavaş suyu ekleyelim ki çok fazla sıçrama olmasın.
Şeker pürüzsüz bir hal alana kadar orta ateşte kaynatalım.
Borcamımıza ekmeklerimizi dizip hazırlanmış olduğumuz karamelize şerbetimizi eşit gelecek şekilde hepsine dökelim.
Muhallebimize geçelim.Tencereye un süt nişasta ve şekeri katıp sürekli karıştırarak pişirelim.
1-2 dakika kaynadıktan sonra vanilyayi ekleyip karıştırın ocağı kapatalım.
Ekmeklerimiz in üzerine döküp eşit gelecek şekilde yayalım.
İlk sıcaklığı gittikten sonra dolaba kaldırın soğuması gerekiyor.
Bu arada krem şantimizi yapalım.
Süt ve krem şantimizi alıp 5 dakika çırpalım.
Krem şantimizi soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
4-5saat dolapta dinlendirip servis yapalım.
Servis sırasında süsleme yapalım fıstıklar önceden dolaba girince yumuşuyor.Afiyetler olsun
Bilgi Benim biraz daha karamelize etmem gerekiyor mus erken suyu ekledim.
Tam görüntüyü yakalayamadım.
Siz yaparken dikkat ederseniz şekeri karamelize ederken fazla da tutmayalim ki şeker acilasip yanmasın
İsterseniz 1gece önceden yapıp dolabimizda bekleyebiliriz
Şimdilik bu kadar hoşçakalın
Karamelize Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı