- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Karakter eğitiminin amacı nedir?
Karakter eğitimi, disiplinler arası bir yaklaşımla okuldaki tüm akademik, sanatsal ve sportif bütün aktivitelere nüfuz ettirilmelidir. Karakter eğitim programlarıyla, öğrencilerin “iyiyi” bilmeleri, “iyiyi” hissetmeleri ve “iyiyi” gerçekleştirmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır.Etkili bir karakter eğitimi için okula düşün sorumluluklar nelerdir?
Etkili bir karakter eğitimi için okula düşün sorumluluklar nelerdir?Budumlu Akkiprik (2007) yaptıkları araştırmada öğretmen görüşlerine göre karakter eğitimi yoluyla öğrencilere öncelikli olarak yardımseverlik, hazcılık, uyum, güç, başarı, özdenetim, geleneksellik, uyarılma, güvenlik, evrensellik değerlerinin öğretilmesi gerektiğini tespit etmiştir.
Karakter eğitimi nedir ne değildir?
Karakter eğitimi sadece kuralları yerine getirmek değildir. Çocuklar söylenenden ziyade yapılanı esas alırlar. Kendinizi işinize kaptırıp kaybolmak değildir. Karakter eğitimi, günlük hayatta yapmak zorunda olduğunuz seçimler hakkında çocukla konuşmanızı ve açıklama yapmanızı gerektirir.Karakter ve değer nedir?
Karakter ve değer nedir?Karakter ve değerler eğitimi en genel anlamıyla örtük veya açık program aracılığıyla, yetişen öğrencilere temel insanî değerleri konusunda bilgilendirme, onlara karşı duyarlılık oluşturma ve onları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olma gayretinin ortak adıdır.
Karakter ve değerler eğitimi çocuğa nasıl verilmeli?
Tabii öncelikle de çocuğun içinde bulunduğu ortamın ve yetişkinlerin o değerleri taşıması ve yaşatması gerekmektedir. Yani, sevgi ya da saygı birer değer olarak ele alınacaksa, önce çocuklar sevilmeli ve çocuklara saygı duyulmalı. Sonra evde, sokakta ve okulda o kültür yaratılmalı ve yaşatılmalı.Değer ve karakter ilişkisi nedir?
Değer ve karakter ilişkisi nedir?Değerler kişinin, kendisi ve çevresiyle barışık ve uyumlu yaşamasına yardımcı olur, bireyleri mutlu eder; koruyucu ruh sağlığı açısından gereklidir. Değerleri sarsılan bir toplumun fertlerinde, karakter sorunları görülür; buna bağlı olarak, ruhsal bozukluklar artış gösterir.
Değerler eğitimi dersinin amacı nedir?
Değerler eğitiminin amacı, çocuğun doğuştan getirdiği en iyi tarafı ortaya çıkarmak; kişiliğinin her yönüyle gelişmesini sağlamak; insani mükemmelliğe ulaşmasına yardımcı olmak; bireyi ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak, bunun yanında iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır.Karakter ve değerler eğitimi değer nedir?
Karakter ve değerler eğitimi değer nedir?Değerler eğitimi çerçevesinde kullanılan değer kavramı, “toplumu oluşturan bireylerin büyük çoğunluğu tarafından kabul edilen, benimsenen ve aktarılan, toplumsal yaşayışı düzenleyen inançlar, duygular ve düşünceler” olarak tanımlanabiliyor.