Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 kaşık toz şeker
1 paket instant maya (12 gram kadar )
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
5 su bardak kadar un (2 bardağını tam buğday unu kullandım )
İçi harcı ;
Yarım yağlı beyaz peynir
Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk kadar kabarması için bekleyelim.
Sonrasında yumuşak margarini ve diğer malzemeleri de ilave edip güzelce karıştıralım.
Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur elde edeceğiz.
30 dk kadar ılık bir ortamda üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakalım. . [*]İç harcı için yarım yağlı beyaz peynir kullandım. [*]Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içerisine iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatalım. [*]Kapattığımız tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. [*]Üzerini kuru bir mutfak peçetesi ile örtelim. 30 dk tepsi mayasına bırakalım. [*]180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun ….
Karaköy Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 kaşık toz şeker
1 paket instant maya (12 gram kadar )
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
5 su bardak kadar un (2 bardağını tam buğday unu kullandım )
İçi harcı ;
Yarım yağlı beyaz peynir
Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk kadar kabarması için bekleyelim.
Sonrasında yumuşak margarini ve diğer malzemeleri de ilave edip güzelce karıştıralım.
Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur elde edeceğiz.
30 dk kadar ılık bir ortamda üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakalım. . [*]İç harcı için yarım yağlı beyaz peynir kullandım. [*]Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içerisine iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatalım. [*]Kapattığımız tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. [*]Üzerini kuru bir mutfak peçetesi ile örtelim. 30 dk tepsi mayasına bırakalım. [*]180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun ….
Karaköy Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı