AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karaköy Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta (sarısı üstüne)
1 paket yaş maya
5 su bardağı kadar un ( denetimli koyunuz bardaktan bardağa değişiyor )
Üstü için
2 tane yumurta sarısı

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü şekeri ve mayayı koyunuz düzgünce karıştırınız.
Sonra öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
1 saat dinlendiriniz.
Daha sonra yumurtadan küçük bezelere ayırınız.
Avuç içinde bastırarak içine peynir koyup kapatınız.
Yağlı kağıt serip fırın tepsisine yerleştiriniz.
Hamur yeterlice kabarıncaya kadar tepsi mayası yapınız.
Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp üstünü çatalla çizerek form veriniz.
Önceden ısıtılmış 180 derelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.Not : pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst