AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karaköy Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karaköy Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su (ne çok sıcak ne soğuk)
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un gerekirse ilave edin
İçi için:
Lor peynir ve maydanoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam ve çörek otu

Karaköy Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce sıvıları su ve sıvı yağ karıştırma kabına alıp içerisine maya ve şekeri ilave edip 5 dk bekleyin.
Sonra unu ve tuzu ekleyip karıştırın yumuşak fakat elinize yapışmasın hamur. Yoğurdukça kıvama geliyo.r
1 saat kadar üzerini strec ile kapatıp mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru bir kaç sefer yoğurun.
Eğer elinize yapışıyorsa elinize hafif yağ alıp bezeleri o denli yapın.
Mandalina büyüklüğün de toplar yapıp içine peynirini koyup yuvarlayıp tepsiye koyun.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam serpin. (hamurunda yumurta süt ve yoğurt yok).
İyi ısınmış 180 °lik fırında pişirin.
Fırından çıkan poğaçaların üzerine pak bir bez kapatın, dinlensin daha yumuşak olacaktır.
Karaköy Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst