Karaköy Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karaköy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
25 adet baklavalık yufka
Sosu için;
1 çay b sıvı yağ
1 çay b süt
50 gram tereyağ
İç harcı için ;
300 gram kıyma
1 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber

Karaköy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra soğanları doğrayıp, üzerine ekliyoruz. Baharatları ilave edip soğanlar öldükten sonra kapatıyoruz ocağı.
Sosu olarak sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
Baklavalık yufkayı paketinden çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bez ile örtüyoruz çünkü çok çabuk kuruyan bir yapıya sahip. 5 yufkaya her katına sos sürerek üst üste koyuyoruz.
En üst 5. Kata sos sürmeden kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz ve sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Kalan sosu böreklerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz. 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Not : Sanki kıyma biraz yağlı olsaydı daha güzel olurdu. Afiyet olsun

Karaköy Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst