- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Karakalem öğrenilebilir mi?
Sanılanın aksine resim yapmak öğrenilebilir. Doğuştan yetenekli olmanız şart değil. Kurs merkezleri ve atölyeler sizi yeteneğinize göre eğitime alıp yönlendiriyor. Karakalemle başlayan amatör döneminizi yağlıboyada usta bir sanatçı olmaya kadar götürebiliyorsunuz.Çizim yeteneği nedir?
Bir figürü gerçekçi bir şekilde resmetme yeteneği üç şeyle ilgilidir. Bunlar kişinin gerçeği nasıl algıladığı, görsel hafızasının ne kadar keskin olduğu ve çizmek için seçtiği objeyi ne kadar anladığıdır. Güzel haber, araştırmalar tüm insanların bu beceriyi geliştirebileceğini göstermekte.Çizim kabiliyeti; insanların görsel zeka seviyesi ile ilişkili bir yetenek olarak kabul edilir. Her insanın farklı seviyelerde bu yeteneğe sahip olduğu düşünülür. Bazı insanlar bu yeteneğe üst seviyede sahiptir ve çizim konusunda “yetenekli” olduğu herkesçe kabul görür.
Resim çizme yeteneği genetik mi?
Yetenek doğuştan geliyorsa kalıtsal olması gerekmez mi? ama yetenekli bir ressamın çocuğu da resime yetenekli olmuyor.baska örnekler de verilebilir. Yetenek kalıtsaldır. Ancak yetenek bir zanaati seçmek ya da o konuda uzmanlaşmak için gereken tek şart değildir.
Beceri yetenek mi?
Beceriler genelde öğrenilerek edinilirler. Yani bir konudaki becerimi bilgi transferi ile geliştirebilirim. Yetenek ise, bir şeyi yapabilme kabiliyetimizdir. Beceri ve yetenek arasında ince bir çizgi bulunur.
Karakalem için hangi kalem?
Karakaleme yeni başlayanlar için kalem önerisi ise her seviyeden sanatçının kurtarıcısı olan dereceli kurşun kalemlerdir. Çünkü karakalem resim dalında en çok tercih edilen kalemler olanakları açısından dereceli kurşun kalem modelleridir.Portre çizerken hangi kalemler kullanılır?
Karakalem çizimi yapılırken malzeme olarak kömür, grafit ya da kurşun kalem kullanılır.Bakarak resim çizmek, çizime yeni başlayanlar için gördükleri bir çalışmadaki teknikleri anlama konusunda yardımcı olabilir. Bakarak resim çizmek, çizime olan yatkınlığınızı geliştirir, pratikleştirir. Bakarak resim çizme alıştırmalar çok fazla yapılmamalıdır.
Beceri ve yetenek aynı şey midir?