Karadeniz Usulü Lahana Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karadeniz Yordamı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
2 bağ kara lahana
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
300 ml su
Tuz
Karabiber
Pulbibiber
Nane

Karadeniz Tarzı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak lahanaları haşlayalım ve suyunu süzerek bir kabın içine alalım.
Soğanı ince ince doğrayıp zeytin yağı koyduğumuz geniş tavaya alalım kavuralım.
Üzerine yıkadığımız pirinç ve bulguru ek edip karıştıralım.
Ardından salça ,tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim ,maydanoz ince ince doğrayalım karşıma ekleyelim.
Üzerine su ek edelim ve pişirmeye bırakalım.
Lahanaları tek tek sarıp geniş bir tencereye dizelim üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Sarmalar dağılmaması için bir tabak koyup üzerini geçecek kadar su koyalım tuzunuda ekleyip kapağını kapatalım.
Yaklaşık 45- 50 dakika pişirelim, yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.
Karadeniz Adabı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst