AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karabuğday Pilavı (Greçka)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı karabuğday (greçka)
2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kuru nane

Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kokusuz bir karabuğday pilavı yapmak için karabuğdayı bol suda güzelce yıkayalım ve en az 20 dk sıcak su da beklettikten sonra suyunu süzüp tekrar bir kaç sefer yıkayalım.
Daha sonra tencereye zeytinyağını koyup fazla ısınmadan karabuğday ımızı ek edip biraz kavuralım.
Daha sonra sıcak suyumuzu üzerine döküp tuz, kuru nane ve karabiber ile tatlandırıp, ağzını kapatıp, ocağında altını kısıp demlemeye bırakalım.
Suyunu çekip piştikten 10-15 dk sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst